Ny administrerende direktør i Megaprint

PUBLISERT: 22 april 2020
OPPDATERT: 21 mars

Gründer og daglig leder for Megaprint AS gjennom 25 år, Sigurd Hammerstad trer tilbake. Christian Hofbauer tiltrer som ny administrerende direktør med virkning fra 1. mai 2020.

Megaprint AS ble etablert 1994 og har siden starten vært markedsledende produsent av storformat print-produkter i Norge. Med storformat menes print-formater større enn de vanlige offset-formatene. Typiske produkter som selskapet produserer er bannere, display, messe, folier, skilt mm. Større arrangementer er også en av selskapets spesialiteter og selskapet har bland annet levert kommunikasjonsprodukter til Ski VM i Holmenkollen, VM i Skiskyting på samme arena samt melodi Grand Prix på Telenor Arena.

Selskapet har (med unntak av oppstartsåret) vært lønnsomt hvert år siden etableringen. Hammerstad har som regel, dog ikke uten refleksjoner, prioritert soliditet fremfor Gaselle nominasjon. Megaprint mottok i fjor den anerkjente kreditrankingen AAA for 20 år på rad.

Christian Hofbauer

Christian Hofbauer (53) har betydelig erfaring med å etablere, omstille og drive selskaper, både nasjonalt og internasjonalt, erfaring som kommer godt med i rollen som ny sjef i Megaprint. –Det er med stor ydmykhet jeg tiltrer denne rollen. Megaprint har over lang tid dokumentert lønnsom drift, bærekraftige verdier samt bygget opp en bedriftskultur det står respekt av uttaler Hofbauer. –Jeg ønsker Christian lykke til, hans jobb blir å bygge videre på det gode fundamentet som er lagt og der vekst og lønnsomhet er en uttalt målsetting. Jeg er ikke i tvil om at han er kvalifisert til oppgaven, sier Hammerstad i en kommentar.

I tillegg til sin generelle ledererfaring nevnes at Christian Hofbauer også har rukket å forfatte boken «Salgets helter», en fagbok om B2B salg som i dag er pensum på økonomistudiet på BI så vel som Høyskolen Kristiania. Han er derfor utvilsomt en leder som skjønner betydningen at «vi alle» er selgere og at vår hovedoppgave er å gjøre kunden fornøyd.

Sigurd Hammerstad benytter anledningen til å takke ansatte i Megaprint, lojale kunder og leverandører for en fantastisk reise som startet i 1994. Han vil fortsette som selskapets styreleder.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Landa Printing overrasker stort

Med overraskende salgstall og presentasjon av to nye trykkpresser var Landa en av de store overraskelsene på Pre-Drupa Press Briefing i Düsseldorf i slutten av mars.
Landa_01

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik