Ny administrerende direktør i Megaprint

PUBLISERT: 22 april 2020
OPPDATERT: 21 mars

Gründer og daglig leder for Megaprint AS gjennom 25 år, Sigurd Hammerstad trer tilbake. Christian Hofbauer tiltrer som ny administrerende direktør med virkning fra 1. mai 2020.

Megaprint AS ble etablert 1994 og har siden starten vært markedsledende produsent av storformat print-produkter i Norge. Med storformat menes print-formater større enn de vanlige offset-formatene. Typiske produkter som selskapet produserer er bannere, display, messe, folier, skilt mm. Større arrangementer er også en av selskapets spesialiteter og selskapet har bland annet levert kommunikasjonsprodukter til Ski VM i Holmenkollen, VM i Skiskyting på samme arena samt melodi Grand Prix på Telenor Arena.

Selskapet har (med unntak av oppstartsåret) vært lønnsomt hvert år siden etableringen. Hammerstad har som regel, dog ikke uten refleksjoner, prioritert soliditet fremfor Gaselle nominasjon. Megaprint mottok i fjor den anerkjente kreditrankingen AAA for 20 år på rad.

Christian Hofbauer

Christian Hofbauer (53) har betydelig erfaring med å etablere, omstille og drive selskaper, både nasjonalt og internasjonalt, erfaring som kommer godt med i rollen som ny sjef i Megaprint. –Det er med stor ydmykhet jeg tiltrer denne rollen. Megaprint har over lang tid dokumentert lønnsom drift, bærekraftige verdier samt bygget opp en bedriftskultur det står respekt av uttaler Hofbauer. –Jeg ønsker Christian lykke til, hans jobb blir å bygge videre på det gode fundamentet som er lagt og der vekst og lønnsomhet er en uttalt målsetting. Jeg er ikke i tvil om at han er kvalifisert til oppgaven, sier Hammerstad i en kommentar.

I tillegg til sin generelle ledererfaring nevnes at Christian Hofbauer også har rukket å forfatte boken «Salgets helter», en fagbok om B2B salg som i dag er pensum på økonomistudiet på BI så vel som Høyskolen Kristiania. Han er derfor utvilsomt en leder som skjønner betydningen at «vi alle» er selgere og at vår hovedoppgave er å gjøre kunden fornøyd.

Sigurd Hammerstad benytter anledningen til å takke ansatte i Megaprint, lojale kunder og leverandører for en fantastisk reise som startet i 1994. Han vil fortsette som selskapets styreleder.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324