
Produsenten ser en økt vekst innen personalisert trykk på klesplagg. Under Fespa, som er utsatt til oktober, skulle de ha vist frem sin nyeste tekstilprinter, XT-640S-DTG.
– Vi ser en stor vekst verden over innen tekstiltrykk, sier Claus Larsen, Nordisk forretningssjef hos Roland DG.
XT-640S-DTG er en tekstilprinter med et jiggbasert system. Det innebærer at den kan arbeide med opp til tolv jigger i ulike størrelser, fra small til xxxl. I praksis innebærer dette at du kan stille inn trykket fra 200 x 260 millimeter og opp til 390 x 490 millimeter, etter behov. Den kan produsere mellom 60 og 450 T-skjorter i timen i CMYK, avhengig av antall jigger og oppløsning, og med hvitt mellom 30 og 150 til en pris på mindre enn 70 000 euro.

trykke med CMYK
og hvitt.
Jiggenes størrelser er allerede integrerte i programvaren og innstilles automatisk, uansett om du har en miks av T-skjorter.
Ifølge Larsen var planen å vise frem tekstilprinteren under Fespa i mars 2020. Messen ble så fremskutt til oktober, men til tross for dette har interessen for printeren vært stor.
– Det er den første tekstilprinteren for store volumer hos Roland, som ligger i midtsegmentet rent prismessig, hvor det tidligere har vært en glipe, forteller Larsen.
Den nye printeren egner seg godt for firmaer som allerede har en mindre tekstilprinter og vil oppgradere til noe større. Maskinen kommer snart til å finnes for visning hos Roland, nord for København i Danmark.
En annen voksende trend, fremfor alt i Norden, som Larsen opplever er mer helsebevissthet under valg av trykkemetoder.
– Uv-trykk er ikke alltid den ideelle løsningen, derfor har vi planprinteren SF-200 som trykker med et EN 71-3 sertifisert øko-solvent blekk. Vi ser en økt interesse for denne maskinen og den kan for eksempel benyttes for å trykke på leketøy. Barnet kan stappe leken i munnen uten at det er farlig, sier Larsen og fortsetter: – Hvis man graver litt dypere så blir det tydelig at maskinen skiller seg ut ettersom den kan trykke på objekter som du ikke kan med uv-blekk. Bortsett fra leketøy så kan du trykke på babyprodukter, matvarer og andre gjenstander for følsomme mennesker eller omgivelser. Når det gjelder det sistnevnte så tenker jeg på artikler for dekorasjon for barnehjem, tannleger og sykehus.