Roboten tar seg av platene

PUBLISERT: 25 juni 2020
OPPDATERT: 25 juni
Agfas nye platelader.

Agfa lanserer en ny robot som leverer trykkplater til platesetteren. I følge selskapet skal det effektivisere prepressarbeidet.

Agfa slipper en ny robot som flytter trykkplater under prepressarbeid. I følge produsenten skal dette redusere repetitive oppgaver for operatøren og effektivisere arbeidet.

Heiser med vakuum
Robotarmen er utstyrt med vakuumsugepropper på begge sider som gjør at den kan plukke opp plater på den ene siden og mellomlagene på den andre. Mellomlagene plasseres i en egen kasse mens platene flyttes til en rulletransportør som tar platen til ctp-maskinen.

80 ark i timen
I følge Agfa har roboten kapasitet til å flytte 80 trykkplater i timen, uansett størrelse på platene. Fremfor alt er det egnet for trykkpresser som kan kjøre opptil fem arkstørrelser.

Først til å få fingrene i den nye roboten er kunder som har Agfas plateprodusent Avalon VLF. Maskinen er integrert med Agfas arbeidsflytprogram Apogee.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12