Agfa øker kapasiteten innen inkjet-blekk

PUBLISERT: 13 august 2020
OPPDATERT: 21 mars
Agfa åpner et nytt anlegg for produksjon av vannbasert inkjet-blekk.

For å oppfylle markedets krav til større volum, vil Agfa investere i å utvide sin kapasitet innen inkjet. Med et nytt produksjonsanlegg fokuserer de på vannbasert inkjet-blekk.

Det nye anlegget, som ligger ved Agfas hovedkvarter i den belgiske byen Mortsel, gjør det mulig for selskapet å betjene sine nåværende kunder samt å bli en nøkkelleverandør av vannbasert inkjet-blekk for en rekke nye applikasjoner.

Fokuserer på to områder
Selskapet planlegger delvis å sikte seg inn på det voksende markedet for trykk på dekorasjonspapir for produksjon av gulvlaminater og møbeltrekk.

Et annet område er emballasjetrykk, spesielt på bølgepapp, som ifølge Agfa er den mest bærekraftige løsningen når det gjelder materialer, trykkprosesser og blekk.

I kombinasjon med Agfa sine eksisterende anlegg, vil den nye være et produksjonssenter der team for forskning og utvikling og et team for kvalitetskontroll vil være lokalisert.

Skal dekke behovene
I følge Agfa vil produksjonskapasiteten dekke den forventede vekstraten for inkjet-blekk de neste fem til ti årene.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676