Flere store aktører trekker seg fra Drupa 2021

PUBLISERT: 1 oktober 2020
OPPDATERT: 21 mars
Kodak har valgt å trekke seg fra bransjemessen Drupa 2021 under de rådende omstendighetene. Det melder adm dir Jim Continenza.

Kodak skriver i en pressemelding at de vil fortsette å investere i trykkeribransjen, utvikle digitalprint og levere de produktene som deres kunder trenger og skape produktivitet og vekst, i takt med at industrien utvikler seg.

– Kodaks engasjement i våre medarbeideres og kunders sikkerhet under COVID19-pandemien er avgjørende. De fortsatte bekymringer og konsekvenser av pandemien gjør det vanskelig for oss å sette av ressurser til en slik begivenhet i disse usikre tidene, sier Jim Continenza, administrerende direktør i Eastman Kodak Company.

Det britiske bransjebladet Print Week og tyske print.de kan melde at også HP (Hewlett-Packard) og Heidelberg kommer til å holde seg unna Drupa denne gangen. I mange år var Heidelberg den største utstilleren på Drupa. På den siste messen i 2016 gikk imidlertid HP forbi. Og nå virker det klart at verken Heidelberg eller HP kommer til Drupa i april neste år. Andre store selskaper som har meldt sitt fravær er Bobst, Komori, Xerox, Fujifilm og Manroland.

HP hadde den største tilstedeværelsen på forrige Drupa, nå uteblir de ifølge Print Week.

Messen vil sannsynligvis avholdes uansett. Kostnadene ved å utsette vil være for høye. Da må messen betale tilbake bestillingsgebyrene. Hvis messen avholdes, kan gebyrene beholdes, og utstillere er velkomne til å bruke de reserverte områdene – eller la dem være tomme. Mot dette må selvfølgelig veies skadene merket lider når besøkende kommer til en messe hvor en stor del av de tyngste merkene ikke er på plass.

Vi må nok vente til 2024 før vi får en komplett Drupa-messe neste gang. Drupa 2021 avholdes mellom tirsdag 20. april og onsdag 28. april, 2021 i Düsseldorf i Tyskland.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1