Flere store aktører trekker seg fra Drupa 2021

Kodak har valgt å trekke seg fra bransjemessen Drupa 2021 under de rådende omstendighetene. Det melder adm dir Jim Continenza.

Kodak skriver i en pressemelding at de vil fortsette å investere i trykkeribransjen, utvikle digitalprint og levere de produktene som deres kunder trenger og skape produktivitet og vekst, i takt med at industrien utvikler seg.

– Kodaks engasjement i våre medarbeideres og kunders sikkerhet under COVID19-pandemien er avgjørende. De fortsatte bekymringer og konsekvenser av pandemien gjør det vanskelig for oss å sette av ressurser til en slik begivenhet i disse usikre tidene, sier Jim Continenza, administrerende direktør i Eastman Kodak Company.

Det britiske bransjebladet Print Week og tyske print.de kan melde at også HP (Hewlett-Packard) og Heidelberg kommer til å holde seg unna Drupa denne gangen. I mange år var Heidelberg den største utstilleren på Drupa. På den siste messen i 2016 gikk imidlertid HP forbi. Og nå virker det klart at verken Heidelberg eller HP kommer til Drupa i april neste år. Andre store selskaper som har meldt sitt fravær er Bobst, Komori, Xerox, Fujifilm og Manroland.

HP hadde den største tilstedeværelsen på forrige Drupa, nå uteblir de ifølge Print Week.

Messen vil sannsynligvis avholdes uansett. Kostnadene ved å utsette vil være for høye. Da må messen betale tilbake bestillingsgebyrene. Hvis messen avholdes, kan gebyrene beholdes, og utstillere er velkomne til å bruke de reserverte områdene – eller la dem være tomme. Mot dette må selvfølgelig veies skadene merket lider når besøkende kommer til en messe hvor en stor del av de tyngste merkene ikke er på plass.

Vi må nok vente til 2024 før vi får en komplett Drupa-messe neste gang. Drupa 2021 avholdes mellom tirsdag 20. april og onsdag 28. april, 2021 i Düsseldorf i Tyskland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *