Flere store aktører trekker seg fra Drupa 2021

Kodak har valgt å trekke seg fra bransjemessen Drupa 2021 under de rådende omstendighetene. Det melder adm dir Jim Continenza.

Kodak skriver i en pressemelding at de vil fortsette å investere i trykkeribransjen, utvikle digitalprint og levere de produktene som deres kunder trenger og skape produktivitet og vekst, i takt med at industrien utvikler seg.

– Kodaks engasjement i våre medarbeideres og kunders sikkerhet under COVID19-pandemien er avgjørende. De fortsatte bekymringer og konsekvenser av pandemien gjør det vanskelig for oss å sette av ressurser til en slik begivenhet i disse usikre tidene, sier Jim Continenza, administrerende direktør i Eastman Kodak Company.

Det britiske bransjebladet Print Week og tyske print.de kan melde at også HP (Hewlett-Packard) og Heidelberg kommer til å holde seg unna Drupa denne gangen. I mange år var Heidelberg den største utstilleren på Drupa. På den siste messen i 2016 gikk imidlertid HP forbi. Og nå virker det klart at verken Heidelberg eller HP kommer til Drupa i april neste år. Andre store selskaper som har meldt sitt fravær er Bobst, Komori, Xerox, Fujifilm og Manroland.

HP hadde den største tilstedeværelsen på forrige Drupa, nå uteblir de ifølge Print Week.

Messen vil sannsynligvis avholdes uansett. Kostnadene ved å utsette vil være for høye. Da må messen betale tilbake bestillingsgebyrene. Hvis messen avholdes, kan gebyrene beholdes, og utstillere er velkomne til å bruke de reserverte områdene – eller la dem være tomme. Mot dette må selvfølgelig veies skadene merket lider når besøkende kommer til en messe hvor en stor del av de tyngste merkene ikke er på plass.

Vi må nok vente til 2024 før vi får en komplett Drupa-messe neste gang. Drupa 2021 avholdes mellom tirsdag 20. april og onsdag 28. april, 2021 i Düsseldorf i Tyskland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: