Inngangsmodell for industrielt tekstiltrykk

PUBLISERT: 15 oktober 2020
OPPDATERT: 15 oktober
Epson kompletterer sitt utvalg med en inngangsmodell for digitalprint på tekstiler i store kvanta.

Med sin Monna Lisa ML-8000 retter Epson seg primært mot firmaer som ønsker å ta steget inn i industriell tekstiltrykk. Den nye inkjetmaskinen har en utskriftsbredde på 1,8 meter, er utstyrt med åtte nyutviklede Precision Core-skrivehoder, og forventes å ha en hastighet på opptil 155 kvadratmeter i timen.

Den nyeste generasjonen printhoder fra produsenten Epson, er utstyrt med en rekke teknikker for å redusere striper og kornethet i utskriftene i denne nye innstegsmodellen. I tillegg reduserer flerlags-halvtone-systemet (MLHT) dannelsen av tilfeldig genererte moiré-mønstre (når to mønstre danner en uønsket tredjedel). Dynamic alignment stabilizer (DAS) -teknologien arbeider for å sikre en mer stabil utskriftskvalitet. Bølgeformer på hver skrivehodebrikke kontrolleres for en mer nøyaktig plassering av blekkdråper og en mer jevn punktdensitet i hvert pass.

Sikker transport av stoff
I følge Epson er stoffmating og avstand også sikret med Epsons beltekontrollteknologi (ABPC), for å unngå stropping og for å transportere stoffet trygt under utskrift.

Produsenten spesifiserer den typiske utskriftshastigheten med to passeringer og oppløsningen 600 x 600 dpi til 155 kvadratmeter i timen. Maksimal hastighet med ett pass gir 250 kvadratmeter i timen og 300 x 600 dpi. Maksimal oppløsning er 1200 dpi.

Operatøren kan bytte skrivehode
I følge Epson er stabil produksjon garantert ved hjelp av rengjøringsmekanismer og forskjellige automatiske kalibreringsfunksjoner. En lofilter sørger for rene overflater i utskriftsområdet og fjerner også blekktåke slik at den ikke sitter fast noe sted. I følge produsenten kan skrivehodene byttes ut, settes og kalibreres av brukeren selv.

Når det gjelder blekket, jobber Monna Lisa ML-8000 med vannbasert blekk. Det proprietære og patenterte Genesta-blekket er tilgjengelig som reaktivt, syre-, dispersjons- eller pigmentblekk og er Eco Passport-sertifisert.

Utgis til våren
Alle som ivrer etter å ta steget inn i industriell og digital tekstiltrykk med Monna Lisa ML-8000, må vente en stund til. Ifølge Epson vil den ikke være tilgjengelig på markedet før våren 2021.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik