Inngangsmodell for industrielt tekstiltrykk

Epson kompletterer sitt utvalg med en inngangsmodell for digitalprint på tekstiler i store kvanta.

Med sin Monna Lisa ML-8000 retter Epson seg primært mot firmaer som ønsker å ta steget inn i industriell tekstiltrykk. Den nye inkjetmaskinen har en utskriftsbredde på 1,8 meter, er utstyrt med åtte nyutviklede Precision Core-skrivehoder, og forventes å ha en hastighet på opptil 155 kvadratmeter i timen.

Den nyeste generasjonen printhoder fra produsenten Epson, er utstyrt med en rekke teknikker for å redusere striper og kornethet i utskriftene i denne nye innstegsmodellen. I tillegg reduserer flerlags-halvtone-systemet (MLHT) dannelsen av tilfeldig genererte moiré-mønstre (når to mønstre danner en uønsket tredjedel). Dynamic alignment stabilizer (DAS) -teknologien arbeider for å sikre en mer stabil utskriftskvalitet. Bølgeformer på hver skrivehodebrikke kontrolleres for en mer nøyaktig plassering av blekkdråper og en mer jevn punktdensitet i hvert pass.

Sikker transport av stoff
I følge Epson er stoffmating og avstand også sikret med Epsons beltekontrollteknologi (ABPC), for å unngå stropping og for å transportere stoffet trygt under utskrift.

Produsenten spesifiserer den typiske utskriftshastigheten med to passeringer og oppløsningen 600 x 600 dpi til 155 kvadratmeter i timen. Maksimal hastighet med ett pass gir 250 kvadratmeter i timen og 300 x 600 dpi. Maksimal oppløsning er 1200 dpi.

Operatøren kan bytte skrivehode
I følge Epson er stabil produksjon garantert ved hjelp av rengjøringsmekanismer og forskjellige automatiske kalibreringsfunksjoner. En lofilter sørger for rene overflater i utskriftsområdet og fjerner også blekktåke slik at den ikke sitter fast noe sted. I følge produsenten kan skrivehodene byttes ut, settes og kalibreres av brukeren selv.

Når det gjelder blekket, jobber Monna Lisa ML-8000 med vannbasert blekk. Det proprietære og patenterte Genesta-blekket er tilgjengelig som reaktivt, syre-, dispersjons- eller pigmentblekk og er Eco Passport-sertifisert.

Utgis til våren
Alle som ivrer etter å ta steget inn i industriell og digital tekstiltrykk med Monna Lisa ML-8000, må vente en stund til. Ifølge Epson vil den ikke være tilgjengelig på markedet før våren 2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: