Inngangsmodell for industrielt tekstiltrykk

PUBLISERT: 15 oktober 2020
OPPDATERT: 15 oktober
Epson kompletterer sitt utvalg med en inngangsmodell for digitalprint på tekstiler i store kvanta.

Med sin Monna Lisa ML-8000 retter Epson seg primært mot firmaer som ønsker å ta steget inn i industriell tekstiltrykk. Den nye inkjetmaskinen har en utskriftsbredde på 1,8 meter, er utstyrt med åtte nyutviklede Precision Core-skrivehoder, og forventes å ha en hastighet på opptil 155 kvadratmeter i timen.

Den nyeste generasjonen printhoder fra produsenten Epson, er utstyrt med en rekke teknikker for å redusere striper og kornethet i utskriftene i denne nye innstegsmodellen. I tillegg reduserer flerlags-halvtone-systemet (MLHT) dannelsen av tilfeldig genererte moiré-mønstre (når to mønstre danner en uønsket tredjedel). Dynamic alignment stabilizer (DAS) -teknologien arbeider for å sikre en mer stabil utskriftskvalitet. Bølgeformer på hver skrivehodebrikke kontrolleres for en mer nøyaktig plassering av blekkdråper og en mer jevn punktdensitet i hvert pass.

Sikker transport av stoff
I følge Epson er stoffmating og avstand også sikret med Epsons beltekontrollteknologi (ABPC), for å unngå stropping og for å transportere stoffet trygt under utskrift.

Produsenten spesifiserer den typiske utskriftshastigheten med to passeringer og oppløsningen 600 x 600 dpi til 155 kvadratmeter i timen. Maksimal hastighet med ett pass gir 250 kvadratmeter i timen og 300 x 600 dpi. Maksimal oppløsning er 1200 dpi.

Operatøren kan bytte skrivehode
I følge Epson er stabil produksjon garantert ved hjelp av rengjøringsmekanismer og forskjellige automatiske kalibreringsfunksjoner. En lofilter sørger for rene overflater i utskriftsområdet og fjerner også blekktåke slik at den ikke sitter fast noe sted. I følge produsenten kan skrivehodene byttes ut, settes og kalibreres av brukeren selv.

Når det gjelder blekket, jobber Monna Lisa ML-8000 med vannbasert blekk. Det proprietære og patenterte Genesta-blekket er tilgjengelig som reaktivt, syre-, dispersjons- eller pigmentblekk og er Eco Passport-sertifisert.

Utgis til våren
Alle som ivrer etter å ta steget inn i industriell og digital tekstiltrykk med Monna Lisa ML-8000, må vente en stund til. Ifølge Epson vil den ikke være tilgjengelig på markedet før våren 2021.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324