Verdensrekord i digitalprint

Verdensrekorden til Canon ble satt under Oberstdorf Photo Summit i Bayern, Tyskland. Foto: Jochen Kohl, K2

Canon satte verdensrekord innen digital fotoutskrift under Oberstdorf Photo Summit i Bayern denne uken. Og ja, det var en lang utskrift …

Storformatskriveren Canon Imageprograf Pro-6100, papir fra Ilford og hoppbakken Schattenbergschanze i det bayerske skistedet Oberstdorf var alt som trengtes for å sette verdensrekord i det lengste digitaltprintede fototrykket.

På toppen av bakken
Storformatprinteren ble plassert på det høyeste punktet i den berømte bakken og utskriften, som bokstavelig talt gled ned i mål – til verdensrekorden. Med en lengde på 109,04 meter plasserte Canon seg i Guinness rekordbok.

En tilsynelatende endeløs collage av landskapsbilder, bilder av borgere og kjendiser fra Oberstdorf samt sports- og historiske fotografier ble digitalprintet på et spesielt værbestandig papir fra produsenten Ilford. Etter 16 timers produksjon og et blekkforbruk på 1,37 liter ifølge Canon, var verdens lengste digitale fotoutskrift klar.

Motivene ble auksjonert bort
I tillegg var verdensrekorden knyttet til en innsamlingsaksjon. De enkelte motivene i utskriften kunne senere kjøpes på auksjon. Sluttresultatet var at 5000 euro ble samlet inn og kunne overleveres til foreningen “Schaut hin!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Inngangsmodell for industrielt tekstiltrykk

Tekst: Claes Nordström |

Med sin Monna Lisa ML-8000 retter Epson seg primært mot firmaer som ønsker å ta steget inn i industriell tekstiltrykk. Den nye inkjetmaskinen har en utskriftsbredde på 1,8 meter, er utstyrt med åtte nyutviklede Precision Core-skrivehoder, og forventes å ha en hastighet på opptil 155 kvadratmeter i timen. Den nyeste generasjonen printhoder fra produsenten Epson, […]

Publisert av: