Prisdryss for Canon

PUBLISERT: 2 november 2020
OPPDATERT: 2 november
Canons tre produksjonsskrivere som nylig fikk priser av Keypoint Intelligence Buyers Lab. Foto: Pressebilde

Canon mottok tre priser for produksjonsskrivere. Dette i kategorien Produksjonstrykk i forskningsinstituttet Keypoint Intelligence Buyers Labs-konkurranse. I tillegg fikk de to «Årets produkt»-priser i en annen konkurranse, arrangert av PRINTING United Alliance.

The Outstanding Achievement Awards 2021-priser går til Canons VarioPRINT iX-serie inkjetprinter med arkmating, ProStream 1800 inkjetprinter og Arizona 2300 flatbed-printer.

Øker produktiviteten
I følge juryen har de tre vinnende produktene «teknologi som forbedrer utskriftskvaliteten, øker produktiviteten, gir effektive arbeidsflyter, påvirker bærekraft og representerer en positiv utvikling i hvert produktsegment».

Flatbed-skriveren sist ut
Arizona 2300 er Canons siste lansering, som ble gitt ut på markedet i september 2020.

Vant også priser i PRINTING United Alliance
Canon vant i tillegg to «Årets produkt»-priser i kategoriene «Digital Ink – UV» og «Automation Equipment (print/post-print)» i den årlige konkurransen som arrangeres av PRINTING United Alliance. Canons UVgel 460-blekk og UVgel Wallpaper Factory ble valgt ut på grunn av kundefordelene og innovasjon i storformatmarkedet. I konkurransen sto det mellom mer enn 200 produkter fordelt på 85 kategorier.

Under PRINTING United Alliances årlige konkurranse vurderer et panel bestående av bransjeeksperter, hvilke produkter som bidrar til å bringe utskriftsbranjsen fremover. Canon UVgel 460- blekket, en kjernekomponent i den rull-til-rull-baserte storformatskriveren Colorado 1650, mottok prisen i kategorien «Digital Ink – UV». Canons UVgel-blekk benytter en unik, øyeblikkelig «gelering» ved kontakt med media. Dette gir en svært nøyaktig plassering av blekkdråpen og jevn fargekvalitet. UVgel-utskriftene er ikke avhengig av fordampning eller varme, noe som gjør utskriftene klare umiddelbart, selv på varmefølsomme medier. UVgel-blekk er ekstremt motstandsdyktig og holdbart, noe som betyr at det ikke kreves ytterligere laminering. I tillegg gjør fleksibiliteten UV gel-blekket ideelt til for eksempel bildekor.

I kategorien «Automation Equipment (print/post-print)» gikk prisen til UVgel Wallpaper Factory – en fullintegrert ende-til-ende-løsningløsning for digital masseproduksjon av skreddersydd veggdekor. Wallpaper Factory som ble lansert i mai 2020, integrerer Colorado 1650 UVgel-skriveren sømløst med mediehåndterings- og etterbehandlingsfunksjonene til flere Fotoba-moduler som Fotoba Jumbo Roll Loader, Fotoba Cutter XLD170 WP og Fotoba Rewinder REW162. Det gir produksjonseffektivitet og helautomatisert produksjon 24/7. Den nye løsningen gir utskriftsleverandører, trykkerier og interiørdekoratører mulighet til å diversifisere virksomheten og utvide produkttilbudet med skreddersydd tapet.

Les videre

”Lenge siden vi solgte så mye på en messe”

Mimakis rullbaserte DTF-skriver var hot stuff på Signcoms stand under Sign&Print Scandinavia. Under messen ble nok et splitter nytt produkt fra Mimaki annonsert: en print and cut printer med UV LED i 330-serien.
signcom_100_o-1024x683

Direktørskifte og produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom til Sign&Print Scandinavia ikke bare med produktnyheter, men også med en ny administrerende direktør ved roret. Det som ikke var nytt var fokuset på etterbehandling og automatiseringsløsninger.
Horizon-4-1024x683

Papyrus viste wrappingfolier og nytt lerret av plast fra sjøen

Papyrus, som retter seg mot hele den grafiske bransjen, viste blant annet sine wrappingfolier, som er utviklet etter intervjuer med brukere. De viste også et lerret av resirkulert plast fra havene.
papyrus1

Handel hos Marabu på messen

Allmedia i Malmø har forsterket maskinparken med en planskriver fra Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andre dag ble det vekslet håndtrykk på Marabus stand og avtalen ble forseglet.
Allmedia-2

Siste nytt

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Kodak styrker Prinergy i versjon 10

Kodak fortsetter å forbedre ytelsen, funksjonaliteten og sikkerheten til arbeidsflytprogramvaren deres.
Kodak_prinergy-10