Blekk for tekstilprintere grønnmerkes

Roland DGs primere og blekk for DTG-printeren Texart XT-640S-DTG er nå Eco Passport-sertifisert.

– Myndigheter, merkevarer og forbrukere krever en høyere standard på miljøvennlige tekstilprodukter, sier senior produktsjef for blekk og forretningsutvikling innen tekstiler og dekorasjon i Roland DG, Encarna Luque. Foto: Roland DG.

Med en ny sertifisering av primere og blekk for DTG-skriveren XT-640S-DTG, vil Roland DGs produktportefølje innen tekstiltrykk bli grønnere. Sertifiseringen er gitt av Oeko-Tex Association som jobber med sertifisering av tekstiler, lær og tilbehør.

Testet nøye

Ifølge selskapet betyr dette at produktene har gjennomgått grundige tester for å sikre at hver ingrediens i blekkene oppfyller strenge holdbarhetskrav. Med sertifiseringen blir produktene lagt til i Oeko-Texs kjøpsguide, som er en e-handelsplattform for sertifiserte produkter og materialer.

– Når det globale bærekraftsarbeidet styrkes, krever myndigheter, merkevarer og forbrukere en høyere standard for miljøvennlige tekstilprodukter, sier Encarna Luque, senior produktsjef for blekk og forretningsutvikling innen tekstiler og dekorasjon i Roland DG.

Jiggbasert tekstilskriver
Tekstilskriveren XT-640S-DTG, som Sign & Print har skrevet om tidligere, består av et jiggbasert system der trykket kan stilles inn etter behov. Det utskriftbare området strekker seg fra 200 x 260 millimeter opp til 390 x 490 millimeter. Maskinen kan blant annet produsere mellom 60–450 t-skjorter i timen i CMYK.

I følge Roland DG passer tekstilskriveren for firmaer som allerede har en mindre tekstilprinter og som ønsker å oppgradere til noe større.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: