InterioJet – vannbasert inkjetsystem for innredningsdekor

PUBLISERT: 23 november 2020
OPPDATERT: 23 november

Agfa lanserer InterioJet 3300, tilpasset for å trykke store mengder mønstre og logoer på dekorpapir for bruk til laminatgulv og møbler.
– Produktet er beregnet på store volumer hvor du skal produsere mye av et gulv, sier Agfas Anders Österberg.

InterioJet 3300 er bygget som et vannbasert inkjetsystem for multipass-utskrifter på dekorpapir. Maskinen er rettet mot markedet for interiørdesign og interiør, og det er en digital trykkeprosess for å lage laminerte overflater, for eksempel gulv og møbler. Det er for eksempel mulig å lage skreddersydde interiørdetaljer, inkludert merkevarelogoer, bildemotiver eller sesongmessige temaer.

Printeren plasserer seg i Agfas maskinportefølje innen forretningsområdet Industrial print. Den er primært beregnet på produsenter av for eksempel laminatgulv. InterioJet 3300 blir en del av produksjonsprosessen og skriver ut på et spesialpapir som deretter limes på gulvmateriale under trykk. Anders Österberg, salgssjef for Agfa Graphics i Sverige i området Sign og display.

– Produktet er beregnet på store volumer hvor du må produsere mye av et gulv. Du kan gjøre det samme med en UV-printer hvis du skriver ut direkte på en benkeplate eller lignende. Men fordi denne bruker vannbasert blekk blir det enormt mye billigere i store serier. Da setter man inn en slik maskin i prosessen produsentene allerede har.

InterioJet 3300 er basert på Jeti Tauro LED UV-plattformen, rettet mot skilt- og displaysektoren. Foto: Pressebilde

InterioJet 3300 er basert på en eksisterende plattform – den prisbelønte produksjonsprinteren Jeti Tauro LED UV rettet mot skilt- og displaysektoren. Forskjellen er at produsenten nå har satset på et vannbasert system. Både skrivehoder, blekk og tørkesystemer er tilpasset vannbaserte pigmentfarger.

InterioJet kan skrive ut på to materialruller om gangen. Hver rull kan ha en bredde på opptil 155 centimeter og en vekt på opptil 600 kg. Maskinen kan skrive ut med en hastighet på opptil 340 kvadratmeter i timen. Overlegen kontrast, skarphet og fargemetning som går hånd i hånd med vanlige fargeprofiler i bransjen, er produsentens egen beskrivelse av utskriftskvaliteten.

InterioJet 3300 er basert på Jeti Tauro LED UV-plattform rettet mot skilt- og displayutskrift. Foto: Pressebilde

Denne maskinen bruker også Agfas Thin Ink Layer teknologi for å redusere blekkforbruket. Dette bidrar til reduserte produksjonskostnader og et lavere miljøavtrykk, ifølge produsenten. I likhet med Agfas andre store format blekkskrivere, kjører arbeidsflytprogramvaren Asanti InterioJet.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324