Gratis seminar: Nå kommer tapet 2.0

PUBLISERT: 22 mars 2021
OPPDATERT: 22 mars
Anton Strand fra Canon forteller om nye muligheter med tapeter. Foto: Canon

Gratis seminar den 25. mars 9.00 på Teams (Lenke sendes kvelden før til de som påmeldt seg)

På 1700-tallet malte man store tapeter. Deretter rullet man de sammen og satte opp som kunstverk på hele vegger. Nå er vi der igjen, gjennom den digitale trykkteknikken. Kunstverk, graffiti, fotografier og reproduksjoner fra slott kan gjengis på hele vegger.

Anton Strand fra Canon har i de siste årene brukt mye fritid på å fotografere og gjenskape tapeter. På et frokostmøte forteller han og viser bilder av de helt nye mulighetene han ser nå.

– Tapeter tar en helt ny retning. Glem alt om 53 cm bredde, 10 meter lengde og en masse bortklipp når biter skal passe sammen. Nå finnes også programvarene som gjør at du kan lage og gjøre klar trykkfiler så det ferdige trykket passer akkurat til plassen der alt skal settes opp.

– Med dagens teknikk kan du også legge på mye mer farge. Mer farge, djervere fargevalg og signalvekkere. Det som på 1700-tallet var en panoramatapet kan nå benyttes av hver formgiver for å lage en vegg som skiller seg ut. Glem alt om ”ulike varianter av hvitt”, sier Anton Strand.

Illustrasjon via Photowall.no

Seminaret er åpent for lesere av AGI sine nettsider Cap&Design, Sign&Print Sverige og Sign&Print Norge, men påmeldingen foregår via Sign&Prints svenske nettsted. Du melder deg på det kostnadsfrie seminaret her.
Torsdag den 25. mars 9.00 – ca. 9.45.
Mikrofonene er avstengt men det går utmerket an å stille spørsmål i chatten.
(Lenke sendes kvelden før til de som har meldt seg på)

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324