Nye grafiske muligheter for Schjærven Reklamebyrå

Enten man selger møbler, sportsutstyr eller forbrukerelektronikk, er presentasjonen av produktene ofte avgjørende for om kunden velger å handle eller blar videre.

Med Canon imagePRESS C165 fikk Schjærven Reklamebyrå både en bedre prøvetrykksløsning og muligheter for å tilby nye tjenester til kundene sine.

Ledende i retail-segmentet
XXL, Power, Bohus og Montér er blant ledende retail-aktører som drar nytte av kunnskapen og kreativiteten til Schjærven Reklamebyrå i sin kamp om kundene. Grafisk ansvarlig Hogne Totland forteller at uadresserte kundemagasiner er en av hovedkanalene for kundenes markedsføring og at prøvetrykket er et sentralt element for å sikre rett kvalitet i sluttproduktet.

– Enten man selger møbler, sportsutstyr eller forbrukerelektronikk, er presentasjonen av produktene ofte avgjørende for om kunden velger å handle eller blar videre, sier Hogne. Han samarbeider nært med ledende trykkerier og med Schjærvens eget printselskap Produksjonssjefen, og ser at deres siste investering åpner for nye grafiske muligheter.

Schjærven-konsernet er et av landets ledende kommunikasjonshus med betydelig kompetanse både på retail og non-retail segmentet. Konsernet består av Schjærven Reklamebyrå, mediebyrået Re:Media, filmselskapet Clockwork og print/merchebrokeren Produksjonssjefen. Hovedkontoret er i Mølleparken i Oslo, og totalt arbeider rundt 100 personer i konsernet.

– Bedre rutiner for prøvetrykk var utgangspunktet for investeringen, men vi ser klart at denne kompakte imagePRESS-teknologien kan hjelpe oss med å produsere ulike typer dummies av esker og annen emballasje, til og med takheng og sekssiders hefter, siden den kan trykke på ark med opptil 130 cm lengde og bygges ut med inline ferdiggjøringsløsninger. Disse mulighetene har vi en veldig god dialog med Canons kundeansvarlig Kim Holberg om, men i første omgang trykker vi plano ark og da hovedsakelig prøvetrykk, opplyser Hogne.

– Da kan det være aktuelt å supplere med konturskjæreren Intec Colour Cut FB550 for automatisk konturskjæring, skyter Kim Holberg inn, som dermed planter nok en ny idé hos et av landets ledende reklamebyråer.

Grafisk ansvarlig Hogne Totland opplever at imagePRESS C165 gir fullverdige prøvetrykk for ulike reklameaviser og andre trykksaker.

Prøvetrykk som holder mål
Hensikten med prøvetrykket er at det visuelle inntrykket skal være så nært opptil det trykte sluttresultatet som mulig, noe som krever kalibrerte enheter og nøyaktige fargeprofiler. Hogne forteller at Canons høye kompetanse på fargestyring og RIP-teknologi var en avgjørende faktor for leverandørvalget.

Kalibrerte enheter og nøyaktige fargeprofiler er en forutsetning for å produsere fullverdige prøvetrykk. Bohus-katalogen er ett av mange grafiske produkter som Schjærven Reklamebyrå er ansvarlige for.

– Canons systemkonsulenter har gjort en veldig god jobb for oss med å implementere fargeprofiler for de aktuelle trykkeriene og papirtypene vi bruker, både avistrykk og magasintrykk på ulike typer bestrøket og ubestrøket papir. Dermed får både vi og kundene våre en klar forventning om sluttproduktet, og i mange sammenhenger benyttes prøvetrykket som referanse på trykkstart. Den grafiske kvaliteten på moderne avispapir kan bli svært bra når alle prosesser håndteres riktig, og etter et par måneders drift med vår nye imagePRESS C165, ser vi at det var et godt valg for oss, avslutter grafisk ansvarlig hos Schjærven Reklamebyrå.

Prøvetrykk for retailmagasiner var utgangspunktet, men investeringen gir også flere andre grafiske muligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: