Premiere for flaggskipsmodell

Jesper Devrér er salgsansvarlig for maskinserien 3sixty.

Alt med konisk og sylindrisk form kan man printe på. Og nå fire ganger så raskt. ACG Nyström premiereviser sin nyeste printer 360 Dual for et større publikum på Packnorth.

ACG Nyströms maskinserie 3sixty for å printe på rundformede objekter har vokst seg større med årene. Den første printeren slapp de i 2012 og siden da har både hastigheter og valgmuligheter for brukeren blitt videreutviklet i de senere modellene. På Packnorth-messen, 10–12. mai vises det nye flaggskipet i serien – 360 Dual.
Jesper Devrér, salgsansvarlig, sier at printeren har to arbeidsstasjoner med plass til to gjenstander hver. Alle fire printes i en omgang med CMYK, hvitt, light magenta, light cyan samt primer og lakk. Blekkene herdes med åtte stykk uv-led-lamper.
– Den er fire ganger så rask som standardmaskinen.
– Ti printhoder håndterer de to sledene i maskinen og det går veldig raskt, sier han og legger til at maskinen har støtte for å printe variable data.

Inkjetprinteren 360 Dual har to arbeidsstasjoner med plass til to objekter i hver. Alle fire printes i en omgang med CMYK, hvitt, light magenta, light cyan samt primer og lakk.

Logo eller dekkende motiv
Alle slags rundformet emballasje kan printes med en produksjonstakt som 300–600 produkter i timen avhengig av oppløsning, diameter på produktene og lengde på motivet. Det kan være alt fra flasker, krus, termoser, papprør, plastinnpakninger av forskjellig slag, eller produkter i for eksempel metall, glass, plast eller tre. Jesper Devrér sier at det snarere er kreativiteten som setter begrensningene enn maskinen.
– Alt som har en konisk eller sylindrisk form egner seg. Vi har kunder som kjører på alle plasttyper du kan tenke deg, kunder som printer på papirtuber, shampoflasker, spraybokser og så videre.
Det finnes også en kjøreklar programvare for å implementere roboter som plukker ut av og setter inn objekter i maskinen. ACG Nyström har kunder som benytter seg av dette allerede i dag.

Sikter mot emballasjeforetak
På messen handler det dels om å demonstrere 3sixty Dual, dels å spre budskapet om dens muligheter i forskjellige produktsegmenter. Maskinen ble sluppet for et halvt år siden, men noen ordentlig lansering har ikke skjedd. Det blir først nå på Packnorth.
– Vi ser at det finnes et vanvittig godt marked for oss og for kundene. Mange etterspør dette, men vet ikke helt hva de skal bruke for å printe på denne typen emballasjer av ulike slag. Vi har historisk sett havnet mest mot promotion og profilkunder. Det er et viktig segment, men emballasjer har vokst og det har ramlet inn kunder som printer på mer tradisjonelle emballasjer av ulike slag.
Siden 2018 har til sammen 65 printere i 3sixty-serien rullet ut til kunder i Europa. Toppmodellen 3sixty Dual står om kort tid i regulær drift hos to kunder i Polen, ifølge Jesper Devrér.
– Vi tror beinhardt på emballasjeindustrien i det store og det hele og ser at forespørsler fra kunder der øker. Vi vet allerede at det er et treffsikkert produkt for profilering og promotion.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: