Canon: mer automatisering til ImagePRESS

PUBLISERT: 18 mai 2021
OPPDATERT: 18 mai


Canon lanserte før helgen to nye avanserte automatiseringsløsninger – en inspeksjonsenhet og en justeringsenhet – til den digitale fargepressen i imagePRESS C10010VP-serien. 

Den nye justeringsenheten overvåker forside-til-baksideregistrering og fargetone før og under trykking, og foretar automatisk nødvendige justeringer for å sikre samsvar med innstillingene for jobben – fra første til siste ark. Justeringen i sanntid kommer i tillegg til bildeoverførings-beltets høye grad av fargekontroll takket være Multi-DAT-teknologien, som er en standardfunksjon på imagePRESS C10010VP-serien.

Den nye inspeksjonsenheten er en automatiseringsløsning for kunder som vil eliminere manuell kontroll av visse kriterier. Enheten kontrollerer hver eneste trykte side for eventuelle problemer som for eksempel forskyvning av trykkbildet, og identifiserer feil som streker eller smuss på trykkmediet. Man kan velge å fjerne siden med feil og trykke den ut på nytt automatisk, og dermed sikre perfekt resultat uten at det påvirker produktiviteten. Sider med feil kan enten slettes uten å trykkes på nytt, eller operatøren kan få en logg over sidene som ikke oppfyller den forhåndsdefinerte kvalitetsstandarden.

Kontrollenheten kan oppdage defekter helt ned til kun 0,2 mm i diameter uten at det påvirker produktiviteten, og følsomhetsnivåene kan tilpasses spesifikke krav for hver enkelt jobb. Operatører kan definere opptil 64 soner på hver side som skal sjekkes mot kontrollkriteriene, der hvert av kriteriene har ni mulige nivåer. Du kan for eksempel angi en høyere kvalitetsstandard for firmalogoer, viktige produktbilder og personbilder, og mindre strenge kontrollkriterier for bakgrunnsbilder.

Du kan velge én eller begge de to nye automatiseringsløsningene, og de er begge kompatible med eksisterende maskiner i C10010VP-serien. Begge kan drives av PRISMAsync- eller Fiery-kontroller.

–imagePRESS C10010VP-serien setter allerede de høyeste standardene for kvalitet og produktivitet, og oppfyller forventningene til selv de mest kravstore trykksakkjøperne, sier Mathew Faulkner, EMEA senior marketing manager, professional print hos Canon Europa. –Nyutviklingene fjerner behovet for manuell kalibrering og kontroll som ellers kan ta lang tid, i tillegg til visuelle kontroller og subjektive vurderinger.

–Utviklingen av de nye automatiseringsløsningene viser at vi lytter til kundene og møter deres behov. Vi vet hvor viktig effektivitet er for kundene våre, og derfor gir vi dem nå mulighet til å automatisere disse kontroll- og kalibreringsprosessene. Det gir dem verktøyene de trenger for å produsere feilfrie trykksaker og mulighet til å bruke tiden og ekspertisen sin på andre verdiskapende oppgaver. Med disse nye teknologiene kan kundene øke produktiviteten og lønnsomheten, minimere kostbart svinn og behovet for nye trykk, korte ned produksjonstiden og heller bruke operatørens ekspertise der den gir størst verdi, avslutter Faulkner.

Du finner mer informasjon om de nylig lanserte automatiseringsløsningene for imagePRESS C10010VP-serien på: Canon.no

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324