Canon: mer automatisering til ImagePRESS

PUBLISERT: 18 mai 2021
OPPDATERT: 18 mai


Canon lanserte før helgen to nye avanserte automatiseringsløsninger – en inspeksjonsenhet og en justeringsenhet – til den digitale fargepressen i imagePRESS C10010VP-serien. 

Den nye justeringsenheten overvåker forside-til-baksideregistrering og fargetone før og under trykking, og foretar automatisk nødvendige justeringer for å sikre samsvar med innstillingene for jobben – fra første til siste ark. Justeringen i sanntid kommer i tillegg til bildeoverførings-beltets høye grad av fargekontroll takket være Multi-DAT-teknologien, som er en standardfunksjon på imagePRESS C10010VP-serien.

Den nye inspeksjonsenheten er en automatiseringsløsning for kunder som vil eliminere manuell kontroll av visse kriterier. Enheten kontrollerer hver eneste trykte side for eventuelle problemer som for eksempel forskyvning av trykkbildet, og identifiserer feil som streker eller smuss på trykkmediet. Man kan velge å fjerne siden med feil og trykke den ut på nytt automatisk, og dermed sikre perfekt resultat uten at det påvirker produktiviteten. Sider med feil kan enten slettes uten å trykkes på nytt, eller operatøren kan få en logg over sidene som ikke oppfyller den forhåndsdefinerte kvalitetsstandarden.

Kontrollenheten kan oppdage defekter helt ned til kun 0,2 mm i diameter uten at det påvirker produktiviteten, og følsomhetsnivåene kan tilpasses spesifikke krav for hver enkelt jobb. Operatører kan definere opptil 64 soner på hver side som skal sjekkes mot kontrollkriteriene, der hvert av kriteriene har ni mulige nivåer. Du kan for eksempel angi en høyere kvalitetsstandard for firmalogoer, viktige produktbilder og personbilder, og mindre strenge kontrollkriterier for bakgrunnsbilder.

Du kan velge én eller begge de to nye automatiseringsløsningene, og de er begge kompatible med eksisterende maskiner i C10010VP-serien. Begge kan drives av PRISMAsync- eller Fiery-kontroller.

–imagePRESS C10010VP-serien setter allerede de høyeste standardene for kvalitet og produktivitet, og oppfyller forventningene til selv de mest kravstore trykksakkjøperne, sier Mathew Faulkner, EMEA senior marketing manager, professional print hos Canon Europa. –Nyutviklingene fjerner behovet for manuell kalibrering og kontroll som ellers kan ta lang tid, i tillegg til visuelle kontroller og subjektive vurderinger.

–Utviklingen av de nye automatiseringsløsningene viser at vi lytter til kundene og møter deres behov. Vi vet hvor viktig effektivitet er for kundene våre, og derfor gir vi dem nå mulighet til å automatisere disse kontroll- og kalibreringsprosessene. Det gir dem verktøyene de trenger for å produsere feilfrie trykksaker og mulighet til å bruke tiden og ekspertisen sin på andre verdiskapende oppgaver. Med disse nye teknologiene kan kundene øke produktiviteten og lønnsomheten, minimere kostbart svinn og behovet for nye trykk, korte ned produksjonstiden og heller bruke operatørens ekspertise der den gir størst verdi, avslutter Faulkner.

Du finner mer informasjon om de nylig lanserte automatiseringsløsningene for imagePRESS C10010VP-serien på: Canon.no

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz