Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Forlaget/trykkeriet Wilco blir en av verdens største Heidelberg-kunder med kjøpet av ikke mindre enn 11 trykkpresser i løpet av ett år.

Heidelberg opplever stor salgssuksess i forlagssektoren. Den utgjør en av de største kulturindustriene i Europa med en anslått markedsverdi på 36-38 milliarder euro. Med over en halv million utgivelser hvert år, er Europas bokmarked meget differensiert og har klart seg forbausende godt under COVID-19-pandemien, skriver Heidelberg i en pressemeddelelse.

Det er på denne bakgrunnen at en av Europas ledende forlags- og trykkerivirksomheter Wilco i Holland besluttet å skifte ut størstedelen av deres trykkpresser med i alt elleve nye Speedmaster XL 106 trykkpresser fra Heidelberg.

Kjøpet er en del av deres konsolideringsplaner med de tilhørende anleggsarbeidene for et nytt produksjonssenter i Amersfoort.

Siste år installerte Heidelberg tre nye XL 106-maskiner med 18 trykkverk hos Wilco i Amersfoort. Etter å ha bestilt ytterligere åtte Speedmaster XL 106-presser med i alt 43 trykkverk, har Wilco nå blitt en av de største brukerne av den nyeste Speedmaster XL 106 generasjonen. Wilco har også inngått en Print Site-kontrakt til kontinuerlig levering av forbruksvarer. Denne sikrer at de materialer som trengs i daglig drift drift, inkludert trykkfarger, leveres etter behov basert på faktisk forbruk.

– Hvis vi (Wilco) ønsker å kunne levere en hel rekke produkter – fra bøker, årsberetninger og magasiner hele veien til direkte markedsføringsmateriale og flygeblad – på kortest mulig tid i beste kvalitet og på et bæredyktig og konkurransedyktig grunnlag, trenger vi et motivert team, maksimal effektivitet og avanserte teknologier, uttaler Robert Jan de Rooij, grunnlegger og CCO i Wilco. Han tilføyer: – Når det kommer til banebrytende teknologi, så vant Heidelberg oss fullstendig. Vi ser vår investeringsbeslutning som et gigantisk skritt på veien til å øke produktiviteten og stramme vårt fokus på kunden.

Stigende priser
For å dempe den uforholdsmessig kraftige stigningen i materiale-, logistikk- og andre innkjøpsomkostninger vil Heidelberg heve prisene for sin utstyrsvirksomhet moderat og med øyeblikkelig virkning.

– Den aktuelle prisutviklingen på råvarer viser et hittil usett momentum, sier Rainer Hundsdörfer, administrerende direktør for Heidelberg. Det er primært på grunn av den store etterspørselen fra spesielt Kina såvel som de generelle innkjøpskostnadene som har steget betydelig på kort sikt.

Positive forventninger til fremtiden
Med en stadig forbedret ordresituasjon og den stigende positive effekten av konsernets omfattende transformasjon er Heidelberg overbevist om at de vil komme tilbake til en rentabel vekst i regnskapsåret 2021/2022 (1. april 2021 til 31. mars 2022). Til tross for den stadige usikkerheten med hensyn til varigheten og omfanget av COVID-19-pandemien, forventer de at salget vil stige fra € 1.913 millioner til minst € 2 milliarder.

– Den omfattende snuoperasjonen har gjort virksomheten slankere og mer effektiv. I betraktning av at etterspørselen nå stiger igjen i de fleste viktige salgsregionene forventer vi å oppnå en langt bedre driftsmargin i år samt et positivt nettoresultat etter skatt, uttaler Rainer Hundsdörfer.

Virksomheten forutser at rentabiliteten vil vokse enda sterkere enn salget. Stigningen i salget, det lavere omkostningsgrunnlaget og at betydelige omstruktureringsomkostninger ikke lengre skal oppfylles, betyr at EBITDA-marginen forventes å stige til mellom 6 og 7 prosent. Etter to år med røde tall kan det sannsynligvis oppnås et positivt nettoresultat etter skatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Toppmodell for etterbehandling: «Vårt nye store slagskip»

Tekst: Claes Nordström |

Plockmatic introduserer Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på det nordiske markedet som riller, perforerer og falser i en arbeidsflyt. Lange ark håndterer det som standard med en rillehastighet på opptil 7500 ark i timen. – Dette er vårt nye store slagskip, sier Bo Larson hos Plockmatic.

Publisert av: 

Den nye AccurioPress C7100-serien skal gi merverdi til trykkere

Tekst: Roger Stormo |

Konica Minolta introduserer en ny serie maskiner for mellomstore produksjonsvolumer – AccurioPress C7100. Ved bruk av mange automatiserings- og etterbehandlingsalternativer er det tonerbaserte arkmatede utskriftssystemet designet for å støtte leverandører av utskriftstjenester i å generere merverdi – både økonomisk og når det gjelder produktdesign.

Publisert av: 

Åpner nye markeder med Colorado

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Bilfoliering er vanligvis utført med lateksprinter og laminering av folien, og ved at man helfolierer med grunnfargen først og legger på dekorfolie etterpå. Slik har det vært hos Grintek også, men med Colorado på plass har de begynt å tenke nytt, i form av at folien kan produseres i én prosess, og at lamineringen i en del tilfeller kan utelates.

Publisert av: 

Verdenspremiere for fleksibel offsetpresse

Tekst: Claes Nordström |

Heidelberg byr på verdenspremiere for kjernevirksomheten arkmatet offset. Den nye Speedmaster CX 104 henvender seg til flere segmenter innen trykkeriverdenen, og ble presentert under selskapets store kundearrangement, China Print. Heidelberg følger opp den siste generasjonen trykkpresser som ble sluppet i forbindelse med kanselleringen av Drupa-messen 2020. Og det gjøres i et 70/100 arkformat og muligheter […]

Publisert av: