Verdenspremiere for fleksibel offsetpresse

PUBLISERT: 24 juni 2021
OPPDATERT: 24 juni
Heidelbergs Speedmaster CX 104 kan konfigureres for kundenes forskjellige behov innen ulike områder. Foto: Pressebilde

Heidelberg byr på verdenspremiere for kjernevirksomheten arkmatet offset. Den nye Speedmaster CX 104 henvender seg til flere segmenter innen trykkeriverdenen, og ble presentert under selskapets store kundearrangement, China Print.

Heidelberg følger opp den siste generasjonen trykkpresser som ble sluppet i forbindelse med kanselleringen av Drupa-messen 2020. Og det gjøres i et 70/100 arkformat og muligheter for kunder å bruke en skalerbar offsetpresse, Speedmaster CX 104.

Lanseringen av Speedmaster CX 104 kom på Heidelbergs kundearrangement, China Print. Foto: Pressebilde

I følge Heidelberg er offsetpressen egnet for de vanlige trykksakene så vel som for emballasje og etikettutskrift. Maskinsystemets skalerbarhet gjør det mulig å konfigurere maskinen i henhold til forskjellige utskriftsbehov, noe som åpner for at kunden kan ha en skreddersydd maskin. Opptil 15 utskrifts- og bestrykningsenheter er tilgjengelige å velge mellom.

Fortrykk og automatisering
Skalerbarheten gjelder også programvareløsninger som prepress-løsningen Prinect og automatiseringsfunksjonaliteten «Push to Stop», som reverserer konseptet om at noe må startes. Utskriftsjobbene blir automatisk forhåndsinnstilt i pressen; papirtype, arkstørrelse, fargeprofiler, spesielle farger og antall ark som skal produseres, samt informasjon om etterbehandling. IntelliStart 3-programvaren i den siste versjonen 3 gjør justeringer mellom hvert inntak.

– Heidelberg investerer i bransjens fremtid. Med den nye, intelligente Speedmaster CX 104, gjør vi våre kunder og også Heidelberg selv mye mer konkurransedyktige, sier administrerende direktør Rainer Hundsdörfer om lanseringen og legger til at de har utviklet pressen for et bredt tverrsnitt av kunder og mange forskjellige applikasjoner.

Ny bestrykningsenhet
I forbindelse med maskinlanseringen har Heidelberg utviklet en ny belegningsenhet. Den er basert på XL-teknologi, og ifølge produsenten fokuserer den på forenklet drift, raskere ferdigstilling av jobben og en enda bedre bestrykningskvalitet.

Foto: Pressebilde

Testet hos pilotkunder
Speedmaster CX 104 er allerede tilgjengelig på markedet og kan bestilles over hele verden. Florian Franken er Heidelbergs produktsjef, ansvarlig for Speedmaster CX 104: – En rekke europeiske pilotkunder i de forskjellige markedssegmentene jobber allerede med hell med vår nye løsning og rapporterer produktivitetsgevinster på opptil 20 prosent, som til og med overgår våre egne forventninger.

Maskinslippet sammenfaller også med den nye Speedmaster CX 92. Offsetpressen er rettet mot trykkerier som produserer brosjyrer, kataloger og flygeblad.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324