Verdenspremiere for fleksibel offsetpresse

Heidelbergs Speedmaster CX 104 kan konfigureres for kundenes forskjellige behov innen ulike områder. Foto: Pressebilde

Heidelberg byr på verdenspremiere for kjernevirksomheten arkmatet offset. Den nye Speedmaster CX 104 henvender seg til flere segmenter innen trykkeriverdenen, og ble presentert under selskapets store kundearrangement, China Print.

Heidelberg følger opp den siste generasjonen trykkpresser som ble sluppet i forbindelse med kanselleringen av Drupa-messen 2020. Og det gjøres i et 70/100 arkformat og muligheter for kunder å bruke en skalerbar offsetpresse, Speedmaster CX 104.

Lanseringen av Speedmaster CX 104 kom på Heidelbergs kundearrangement, China Print. Foto: Pressebilde

I følge Heidelberg er offsetpressen egnet for de vanlige trykksakene så vel som for emballasje og etikettutskrift. Maskinsystemets skalerbarhet gjør det mulig å konfigurere maskinen i henhold til forskjellige utskriftsbehov, noe som åpner for at kunden kan ha en skreddersydd maskin. Opptil 15 utskrifts- og bestrykningsenheter er tilgjengelige å velge mellom.

Fortrykk og automatisering
Skalerbarheten gjelder også programvareløsninger som prepress-løsningen Prinect og automatiseringsfunksjonaliteten «Push to Stop», som reverserer konseptet om at noe må startes. Utskriftsjobbene blir automatisk forhåndsinnstilt i pressen; papirtype, arkstørrelse, fargeprofiler, spesielle farger og antall ark som skal produseres, samt informasjon om etterbehandling. IntelliStart 3-programvaren i den siste versjonen 3 gjør justeringer mellom hvert inntak.

– Heidelberg investerer i bransjens fremtid. Med den nye, intelligente Speedmaster CX 104, gjør vi våre kunder og også Heidelberg selv mye mer konkurransedyktige, sier administrerende direktør Rainer Hundsdörfer om lanseringen og legger til at de har utviklet pressen for et bredt tverrsnitt av kunder og mange forskjellige applikasjoner.

Ny bestrykningsenhet
I forbindelse med maskinlanseringen har Heidelberg utviklet en ny belegningsenhet. Den er basert på XL-teknologi, og ifølge produsenten fokuserer den på forenklet drift, raskere ferdigstilling av jobben og en enda bedre bestrykningskvalitet.

Foto: Pressebilde

Testet hos pilotkunder
Speedmaster CX 104 er allerede tilgjengelig på markedet og kan bestilles over hele verden. Florian Franken er Heidelbergs produktsjef, ansvarlig for Speedmaster CX 104: – En rekke europeiske pilotkunder i de forskjellige markedssegmentene jobber allerede med hell med vår nye løsning og rapporterer produktivitetsgevinster på opptil 20 prosent, som til og med overgår våre egne forventninger.

Maskinslippet sammenfaller også med den nye Speedmaster CX 92. Offsetpressen er rettet mot trykkerier som produserer brosjyrer, kataloger og flygeblad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: