Verdenspremiere for fleksibel offsetpresse

PUBLISERT: 24 juni 2021
OPPDATERT: 24 juni
Heidelbergs Speedmaster CX 104 kan konfigureres for kundenes forskjellige behov innen ulike områder. Foto: Pressebilde

Heidelberg byr på verdenspremiere for kjernevirksomheten arkmatet offset. Den nye Speedmaster CX 104 henvender seg til flere segmenter innen trykkeriverdenen, og ble presentert under selskapets store kundearrangement, China Print.

Heidelberg følger opp den siste generasjonen trykkpresser som ble sluppet i forbindelse med kanselleringen av Drupa-messen 2020. Og det gjøres i et 70/100 arkformat og muligheter for kunder å bruke en skalerbar offsetpresse, Speedmaster CX 104.

Lanseringen av Speedmaster CX 104 kom på Heidelbergs kundearrangement, China Print. Foto: Pressebilde

I følge Heidelberg er offsetpressen egnet for de vanlige trykksakene så vel som for emballasje og etikettutskrift. Maskinsystemets skalerbarhet gjør det mulig å konfigurere maskinen i henhold til forskjellige utskriftsbehov, noe som åpner for at kunden kan ha en skreddersydd maskin. Opptil 15 utskrifts- og bestrykningsenheter er tilgjengelige å velge mellom.

Fortrykk og automatisering
Skalerbarheten gjelder også programvareløsninger som prepress-løsningen Prinect og automatiseringsfunksjonaliteten «Push to Stop», som reverserer konseptet om at noe må startes. Utskriftsjobbene blir automatisk forhåndsinnstilt i pressen; papirtype, arkstørrelse, fargeprofiler, spesielle farger og antall ark som skal produseres, samt informasjon om etterbehandling. IntelliStart 3-programvaren i den siste versjonen 3 gjør justeringer mellom hvert inntak.

– Heidelberg investerer i bransjens fremtid. Med den nye, intelligente Speedmaster CX 104, gjør vi våre kunder og også Heidelberg selv mye mer konkurransedyktige, sier administrerende direktør Rainer Hundsdörfer om lanseringen og legger til at de har utviklet pressen for et bredt tverrsnitt av kunder og mange forskjellige applikasjoner.

Ny bestrykningsenhet
I forbindelse med maskinlanseringen har Heidelberg utviklet en ny belegningsenhet. Den er basert på XL-teknologi, og ifølge produsenten fokuserer den på forenklet drift, raskere ferdigstilling av jobben og en enda bedre bestrykningskvalitet.

Foto: Pressebilde

Testet hos pilotkunder
Speedmaster CX 104 er allerede tilgjengelig på markedet og kan bestilles over hele verden. Florian Franken er Heidelbergs produktsjef, ansvarlig for Speedmaster CX 104: – En rekke europeiske pilotkunder i de forskjellige markedssegmentene jobber allerede med hell med vår nye løsning og rapporterer produktivitetsgevinster på opptil 20 prosent, som til og med overgår våre egne forventninger.

Maskinslippet sammenfaller også med den nye Speedmaster CX 92. Offsetpressen er rettet mot trykkerier som produserer brosjyrer, kataloger og flygeblad.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Zünd viser løsninger for økt automatisering

Digitalisering, automatisering og innovasjon oppsummerer hva skjærebordprodusenten Zünd viser på Fespa. Blant nyhetene er et kameraalternativ for deres største skjærebord.
Zund-Fespa-1

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag