Ny belysningsteknologi til HP Indigo V12

PUBLISERT: 1 juli 2021
OPPDATERT: 1 juli

HP har så langt brukt skanning-laserteknologi for sine Indigo-maskiner. I utgangspunktet den samme teknologien som brukes i vanlige tonerprintere. I forbindelse med lanseringen av deres nye etikettmaskin – Indigo V12 – har de utviklet en ny LED-basert belysningsenhet.

HP Indigo V12 tilbyr opptil 12 farger. Det har derfor vært en utfordring å gi plass til de mer plasskrevende skannende laserhodene. Den nye belysningsenheten består av 20 000 lysdioder plassert over en bredde på 31,75 cm, som er den maksimale utskriftsbredden for den rull-baserte etikettprinteren.

Med LED-teknologi reduseres størrelsen på skrivehodet til et fjerdedel mens oppløsningen dobles til 1600 dpi. Det gir både strukturelle fordeler og muligheten til å designe enda finere detaljer. Ifølge HP vil dette blant annet resultere i både skarpere detaljer og finere overganger i for eksempel hudfarger og himmel.

LED-teknologien betyr også at det ikke er noen bevegelige deler i eksponeringsenheten, og at både varmeproduksjon og energiforbruk er lavere. Resultatet er lengre holdbarhet for utstyret, samt generelt lavere driftskostnader.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324