Ny belysningsteknologi til HP Indigo V12

HP har så langt brukt skanning-laserteknologi for sine Indigo-maskiner. I utgangspunktet den samme teknologien som brukes i vanlige tonerprintere. I forbindelse med lanseringen av deres nye etikettmaskin – Indigo V12 – har de utviklet en ny LED-basert belysningsenhet.

HP Indigo V12 tilbyr opptil 12 farger. Det har derfor vært en utfordring å gi plass til de mer plasskrevende skannende laserhodene. Den nye belysningsenheten består av 20 000 lysdioder plassert over en bredde på 31,75 cm, som er den maksimale utskriftsbredden for den rull-baserte etikettprinteren.

Med LED-teknologi reduseres størrelsen på skrivehodet til et fjerdedel mens oppløsningen dobles til 1600 dpi. Det gir både strukturelle fordeler og muligheten til å designe enda finere detaljer. Ifølge HP vil dette blant annet resultere i både skarpere detaljer og finere overganger i for eksempel hudfarger og himmel.

LED-teknologien betyr også at det ikke er noen bevegelige deler i eksponeringsenheten, og at både varmeproduksjon og energiforbruk er lavere. Resultatet er lengre holdbarhet for utstyret, samt generelt lavere driftskostnader.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: