Toppmodell for etterbehandling: «Vårt nye store slagskip»

Morgana DigiFold pro XL som riller, falser og perforerer slippes på markedet. Foto: Pressebilde

Plockmatic introduserer Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på det nordiske markedet som riller, perforerer og falser i en arbeidsflyt. Lange ark håndterer det som standard med en rillehastighet på opptil 7500 ark i timen. – Dette er vårt nye store slagskip, sier Fredrik Thorsen hos Plockmatic.

Morgana DigiFold-produktfamilien er supplert med DigiFold pro XL-maskinen. Maskinen leveres med det nyeste og patenterte store systemet DynaCrease, fra produsenten Morgana, en del av Plockmatic-gruppen. Enheten inkluderer en ny automatisk vakuumm-innmater av ark som kommer i størrelser fra 210 til 1300 millimeter i lengde. Den skal sikre stabil produksjon, selv i store opplag.

Fredrik Thorsen hos Plockmatic. Arkivfoto.

– Det unike er at den både kan rille og perforere og false samtidig, og at du kan kjøre lange ark, sier Fredrik Thorsen hos Plockmatic.

Maskinen er også utstyrt med et unikt luftknivsystem for å skille arkene. Rillebladene treffer både over og under arkene. Som et alternativ for maskinen er det muligheter for kryssperforering og lineær perforering av kort- og langsidene av arkene.

– Du kan perforere over hele arket, eller kanskje du vil lage billetter. Det er mange forskjellige måter å gjøre dette på med denne maskinen, sier han og legger til at maskinen er brukervennlig.

Maskinsystemet er tilpasset mellomstore til store digitaltrykte opplag i det profesjonelle printsegmentet, men også for større tradisjonelle offsetkjøringer. De store bladene kan erstattes for hånd av brukeren. Ingen ekstra verktøy er nødvendig. Bladene blir i stedet kneppet av og byttet ut på under 30 sekunder, noe produsenten mener vil være nyttig når for eksempel et skifte skal gjøres fra en perforeringsjobb til en rillejobb.

DigiFold pro XL falser opptil 6000 a4 ark i timen. I kun rillemodus produseres opptil 7500 ark i timen. Maskinen lastes med arkbunter opptil 200 millimeter tykke.

Maskinen har en utvidbar forlengelse for å samle opp arkstørrelser på opptil 1300 millimeter. Dette åpner for eksempel for å lage omslag, liggende brosjyrer, bøker og andre applikasjoner.

I rillemodus produseres det opptil 7500 ark i timen. Foto: Pressebilde

Ifølge Morgana er DigiFold Pro XL utmerket for dagens mange produksjonsskrivere som er utstyrt med liggende ark-funksjoner. Fredrik Thorsen er også overbevist om at lange ark er på vei oppover og gir ytterligere eksempler på hva maskinen kan brukes til.

– Du kan for eksempel rille og false slik at du får sekssiders horisontale A4-foldere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: