Toppmodell for etterbehandling: «Vårt nye store slagskip»

Morgana DigiFold pro XL som riller, falser og perforerer slippes på markedet. Foto: Pressebilde

Plockmatic introduserer Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på det nordiske markedet som riller, perforerer og falser i en arbeidsflyt. Lange ark håndterer det som standard med en rillehastighet på opptil 7500 ark i timen. – Dette er vårt nye store slagskip, sier Fredrik Thorsen hos Plockmatic.

Morgana DigiFold-produktfamilien er supplert med DigiFold pro XL-maskinen. Maskinen leveres med det nyeste og patenterte store systemet DynaCrease, fra produsenten Morgana, en del av Plockmatic-gruppen. Enheten inkluderer en ny automatisk vakuumm-innmater av ark som kommer i størrelser fra 210 til 1300 millimeter i lengde. Den skal sikre stabil produksjon, selv i store opplag.

Fredrik Thorsen hos Plockmatic. Arkivfoto.

– Det unike er at den både kan rille og perforere og false samtidig, og at du kan kjøre lange ark, sier Fredrik Thorsen hos Plockmatic.

Maskinen er også utstyrt med et unikt luftknivsystem for å skille arkene. Rillebladene treffer både over og under arkene. Som et alternativ for maskinen er det muligheter for kryssperforering og lineær perforering av kort- og langsidene av arkene.

– Du kan perforere over hele arket, eller kanskje du vil lage billetter. Det er mange forskjellige måter å gjøre dette på med denne maskinen, sier han og legger til at maskinen er brukervennlig.

Maskinsystemet er tilpasset mellomstore til store digitaltrykte opplag i det profesjonelle printsegmentet, men også for større tradisjonelle offsetkjøringer. De store bladene kan erstattes for hånd av brukeren. Ingen ekstra verktøy er nødvendig. Bladene blir i stedet kneppet av og byttet ut på under 30 sekunder, noe produsenten mener vil være nyttig når for eksempel et skifte skal gjøres fra en perforeringsjobb til en rillejobb.

DigiFold pro XL falser opptil 6000 a4 ark i timen. I kun rillemodus produseres opptil 7500 ark i timen. Maskinen lastes med arkbunter opptil 200 millimeter tykke.

Maskinen har en utvidbar forlengelse for å samle opp arkstørrelser på opptil 1300 millimeter. Dette åpner for eksempel for å lage omslag, liggende brosjyrer, bøker og andre applikasjoner.

I rillemodus produseres det opptil 7500 ark i timen. Foto: Pressebilde

Ifølge Morgana er DigiFold Pro XL utmerket for dagens mange produksjonsskrivere som er utstyrt med liggende ark-funksjoner. Fredrik Thorsen er også overbevist om at lange ark er på vei oppover og gir ytterligere eksempler på hva maskinen kan brukes til.

– Du kan for eksempel rille og false slik at du får sekssiders horisontale A4-foldere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: