Toppmodell for etterbehandling: "Vårt nye store slagskip"

PUBLISERT: 1 juli 2021
OPPDATERT: 1 juli
Morgana DigiFold pro XL som riller, falser og perforerer slippes på markedet. Foto: Pressebilde

Plockmatic introduserer Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på det nordiske markedet som riller, perforerer og falser i en arbeidsflyt. Lange ark håndterer det som standard med en rillehastighet på opptil 7500 ark i timen. – Dette er vårt nye store slagskip, sier Fredrik Thorsen hos Plockmatic.

Morgana DigiFold-produktfamilien er supplert med DigiFold pro XL-maskinen. Maskinen leveres med det nyeste og patenterte store systemet DynaCrease, fra produsenten Morgana, en del av Plockmatic-gruppen. Enheten inkluderer en ny automatisk vakuumm-innmater av ark som kommer i størrelser fra 210 til 1300 millimeter i lengde. Den skal sikre stabil produksjon, selv i store opplag.

Fredrik Thorsen hos Plockmatic. Arkivfoto.

– Det unike er at den både kan rille og perforere og false samtidig, og at du kan kjøre lange ark, sier Fredrik Thorsen hos Plockmatic.

Maskinen er også utstyrt med et unikt luftknivsystem for å skille arkene. Rillebladene treffer både over og under arkene. Som et alternativ for maskinen er det muligheter for kryssperforering og lineær perforering av kort- og langsidene av arkene.

– Du kan perforere over hele arket, eller kanskje du vil lage billetter. Det er mange forskjellige måter å gjøre dette på med denne maskinen, sier han og legger til at maskinen er brukervennlig.

Maskinsystemet er tilpasset mellomstore til store digitaltrykte opplag i det profesjonelle printsegmentet, men også for større tradisjonelle offsetkjøringer. De store bladene kan erstattes for hånd av brukeren. Ingen ekstra verktøy er nødvendig. Bladene blir i stedet kneppet av og byttet ut på under 30 sekunder, noe produsenten mener vil være nyttig når for eksempel et skifte skal gjøres fra en perforeringsjobb til en rillejobb.

DigiFold pro XL falser opptil 6000 a4 ark i timen. I kun rillemodus produseres opptil 7500 ark i timen. Maskinen lastes med arkbunter opptil 200 millimeter tykke.

Maskinen har en utvidbar forlengelse for å samle opp arkstørrelser på opptil 1300 millimeter. Dette åpner for eksempel for å lage omslag, liggende brosjyrer, bøker og andre applikasjoner.

I rillemodus produseres det opptil 7500 ark i timen. Foto: Pressebilde

Ifølge Morgana er DigiFold Pro XL utmerket for dagens mange produksjonsskrivere som er utstyrt med liggende ark-funksjoner. Fredrik Thorsen er også overbevist om at lange ark er på vei oppover og gir ytterligere eksempler på hva maskinen kan brukes til.

– Du kan for eksempel rille og false slik at du får sekssiders horisontale A4-foldere.

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12