Heidelbergs regnskap gir stor tro på fremtiden

PUBLISERT: 12 august 2021
OPPDATERT: 12 august
Heidelbergs administrerende direktør Rainer Hundsdörfer ser 1. kvartal i det nye regnskapsåret som et tydelig tegn på at Heidelberg er på rett spor.

Heidelberg har fått en god start på regnskapsåret 2021/22 som for dem startet 1. april. Takket være en bred markedsgjenoppretting i stort sett alle regioner har de vært i stand til å levere de lovede forbedringene i salg og driftsoverskudd i første kvartal.

Eksempelvis steg salget i kvartalet med omkring en tredjedel sammenlignet med den tilsvarende perioden året før, hvor man var rammet af Covid-19. Men også sammenlignet med 2019 har salget steget.

– Som det fremgår av vårt vellykkede første kvartal av regnskapsåret 2021/22, leverer Heidelberg virkelig! Oppmuntret av den globale økonomiske oppsvingen og den bemerkelsesverdige forbedringen av driftsoverskuddet er vi også meget optimistiske med hensyn til å nå de målene som ble annonsert for året som helhet, uttaler Heidelbergs administrerende direktør Rainer Hundsdörfer.

Tilliten til regnskapsåret 2020/21 som helhet er drevet av en bred markedsgjenoppretting. Sammen med ordre fra den vellykkede messen i Kina har dette ført til innkommede ordre på € 652 millioner – en stigning på cirka 89 prosent i forhold til tilsvarende kvartal året før.

I betraktning av den markante stigningen i etterspørselen – især for innovative nye produkter som f.eks. Speedmaster CX 104 – er Heidelberg overbevist om at de kan fortsette med å bygge videre på virksomhetens markedsledende posisjon i Kina, verdens største vekstmarked.

Heidelberg forventer at den lønnsomme oppadgående tendensen vil fortsette i de etterfølgende årene. Dette skyldes deres fokus på den rentable kjernevirksomheten, utvidelsen av vekstområder samt kostnadsbesparelser på omkring € 140 millioner.

– Den enorme innsatsen vi har gjort for å transformere virksomheten bærer nå frukter. Takket være de forventede forbedringene i vårt driftsresultat, det betydelige frie pengestrømspotensialet og et historisk lavt gjeldsnivå. Så vi er nå overbeviste om at vi kan realisere vårt potensiale for fremtiden. Det er mange år siden Heidelberg sist var i denne situasjonen, sier virksomhetens finansdirektør Marcus A. Wassenberg.

Les videre

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Plockmatic får nye eiere

Det svenske etterbehandlingsselskapet Plockmatic group får ny majoritetseier i Accent Equity. Kjøperen påpeker at Plockmatic vil vokse gjennom oppkjøpet.
FotoJet-422

Sappi stenger europeisk papirfabrikk

Den pågående globale økonomiske nedgangen, med pressede markeder, geopolitisk ustabilitet og svak økonomisk vekst, legger et betydelig press på Sappi, spesielt i Europa, skriver de i en pressemelding.
sappi

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi