Fargerikt og lysende i storformat

PUBLISERT: 8 september 2021
OPPDATERT: 8 september
Den nye inkjet -serien imagePROGRAF GP kommer med nyutviklet blekk og en fluorescerende rosa farge. Bildet viser 36-tommers modellen imagePROGRAF GP-300. Foto: Pressefoto

Canon lanserer det de kaller verdens første storformatskriver med vann- og pigmentbasert fluorescerende blekk. Den nye imagePROGRAF-serien består av fire modeller som skriver ut med enten elleve eller seks farger.

Den nye imagePROGRAF GP -serien fra Canon tilbyr totalt tre utskriftsbredder. ImagePROGRAF GP-4000 (44 tommer) og GP-2000 (24 tommer) modellene er utstyrt med elleve farger, inkludert rødt, oransje, grønt, lilla og fluorescerende rosa blekk. Printerserien inneholder også to modeller med seks farger, imagePROGRAF GP-300 (36 tommer) og GP-200 (24 tommer). Også disse kan skrive ut med fluorescerende rosa blekk. I følge Canon er det verdens første storformatskriver med inkjet-teknologi som bruker vann- og pigmentbasert fluorescerende blekk.

– Den nye imagePROGRAF -serien er utviklet for å gi levende farger og sette fart på forskjellige kampanjer. Gang på gang, dag ut og dag inn – både for grafiske produsenter, kreative byråer og hustrykkerier, sier Tomas Lagerberg, produktsjef for storformatskrivere og profesjonell utskrift hos Canon Svenska, i en pressemelding.

Har samme produktivitet
Han fortsetter med å si at de fire GP -skrivermodellene gir bedrifter uansett størrelse muligheten til å gjengi et større fargeomfang og gi et litt ekstra kick med fluorescerende rosa for å lage plakater som virkelig fanger øyet.

– Og disse nye storformatskriverne er like produktive, effektive og enkle å bruke som resten av imagePROGRAF -familien. Kunder kan i stedet fokusere på det som ligger foran dem og få virkelig gode resultater.

Radiant Infusion-teknikk
Canons Radiant Infusion-teknologi brukes til å spre blekket på papiroverflaten, også det fluorescerende rosa blekket. Ifølge produsenten er gjengivelsen lyssterk med myke farger.

Det nyutviklede blekket kan for eksempel være egnet for utskrift av firmaers logofarger eller grafikk med fluorescerende farger som ellers er vanskelige å reprodusere i en konvensjonell blekkskriver. Det er valgfritt om brukeren velger fluorescerende blekk til utskriftene sine. Et medfølgende PC -program for skrivermodellene, PosterArtist Lite, vil også gjøre det enkelt for brukerne å lage effektive plakater.

Har fått lisens for fargematching
I forbindelse med lanseringen kunngjør Canon at de også har mottatt verdens første Pantone Pastels & Neons Guide Coated. Det er et bevis på at de har en Pantone-kalibrert lisens fra Pantone og en høy grad av dekning når det gjelder fargeområdet. Dette kan brukes til mange forskjellige design- og utskriftsapplikasjoner som inkluderer fluorescerende farger og pastellfarger.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324