Fargerikt og lysende i storformat

Den nye inkjet -serien imagePROGRAF GP kommer med nyutviklet blekk og en fluorescerende rosa farge. Bildet viser 36-tommers modellen imagePROGRAF GP-300. Foto: Pressefoto

Canon lanserer det de kaller verdens første storformatskriver med vann- og pigmentbasert fluorescerende blekk. Den nye imagePROGRAF-serien består av fire modeller som skriver ut med enten elleve eller seks farger.

Den nye imagePROGRAF GP -serien fra Canon tilbyr totalt tre utskriftsbredder. ImagePROGRAF GP-4000 (44 tommer) og GP-2000 (24 tommer) modellene er utstyrt med elleve farger, inkludert rødt, oransje, grønt, lilla og fluorescerende rosa blekk. Printerserien inneholder også to modeller med seks farger, imagePROGRAF GP-300 (36 tommer) og GP-200 (24 tommer). Også disse kan skrive ut med fluorescerende rosa blekk. I følge Canon er det verdens første storformatskriver med inkjet-teknologi som bruker vann- og pigmentbasert fluorescerende blekk.

– Den nye imagePROGRAF -serien er utviklet for å gi levende farger og sette fart på forskjellige kampanjer. Gang på gang, dag ut og dag inn – både for grafiske produsenter, kreative byråer og hustrykkerier, sier Tomas Lagerberg, produktsjef for storformatskrivere og profesjonell utskrift hos Canon Svenska, i en pressemelding.

Har samme produktivitet
Han fortsetter med å si at de fire GP -skrivermodellene gir bedrifter uansett størrelse muligheten til å gjengi et større fargeomfang og gi et litt ekstra kick med fluorescerende rosa for å lage plakater som virkelig fanger øyet.

– Og disse nye storformatskriverne er like produktive, effektive og enkle å bruke som resten av imagePROGRAF -familien. Kunder kan i stedet fokusere på det som ligger foran dem og få virkelig gode resultater.

Radiant Infusion-teknikk
Canons Radiant Infusion-teknologi brukes til å spre blekket på papiroverflaten, også det fluorescerende rosa blekket. Ifølge produsenten er gjengivelsen lyssterk med myke farger.

Det nyutviklede blekket kan for eksempel være egnet for utskrift av firmaers logofarger eller grafikk med fluorescerende farger som ellers er vanskelige å reprodusere i en konvensjonell blekkskriver. Det er valgfritt om brukeren velger fluorescerende blekk til utskriftene sine. Et medfølgende PC -program for skrivermodellene, PosterArtist Lite, vil også gjøre det enkelt for brukerne å lage effektive plakater.

Har fått lisens for fargematching
I forbindelse med lanseringen kunngjør Canon at de også har mottatt verdens første Pantone Pastels & Neons Guide Coated. Det er et bevis på at de har en Pantone-kalibrert lisens fra Pantone og en høy grad av dekning når det gjelder fargeområdet. Dette kan brukes til mange forskjellige design- og utskriftsapplikasjoner som inkluderer fluorescerende farger og pastellfarger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: