Fjerde generasjon på gang: ”Swissqprint har gjort det igjen”

PUBLISERT: 11 oktober 2021
OPPDATERT: 11 oktober
Storformat-printerne i generasjon 4 vil bli avduket for publikum for første gang på Fespa-messen, 12.-15. Oktober. Foto: Pressefoto

Den sveitsiske produsenten Swissqprint lanserer en fjerde generasjon flatbed-skrivere. Sentralt i de forbedrede maskinene, ifølge produsenten, er nye skrivehoder og maskinfunksjoner som skal hjelpe brukerne å steppe opp et nivå. Verdenspremieren blir på Fespa i Amsterdam.

Impala-, Nyala- og Oryx -modellene får betydelig bedre utskriftskvalitet i den nye fjerde generasjon flatbed-skrivere. Dette har blitt mulig ved hjelp av nyutviklede skrivehoder som gir bedre presisjon i plasseringen av blekkdråpene, ifølge Swissqprint. Maksimal oppløsning er 1350 dpi, og det er også lovet en produksjonsøkning i noen av utskriftsmodiene.

Lars Bomgren, salgssjef i Nize Equipment. Foto: Arkivfoto

– Swissqprint har gjort det igjen, man leder utviklingen innen storformatproduksjon, sier Lars Bomgren, salgssjef i Nize Equipment, som er produsentens leverandør i Norden.

Høyere produktivitet og presisjon
De forrige generasjonene Nyala 2 og 3, som er Europas mest solgte flatbed/hybrid-skrivere i sitt segment med et utskriftsområde på 320 x 200 centimeter, ifølge Infosource. Og generasjon 4 av maskinene er en ytterligere forbedring, ifølge Lars Bomgren.

– Kunder som investerer i generasjon 4 av Nyala / Impala får omtrent 35 prosent høyere presisjon og også omtrent 35 prosent høyere produktivitet.

Generation 4-skriverne inkluderer nye skrivehoder fra Konica Minolta, som har 1280 dyser per skrivehode (sammenlignet med tidligere 1024). Lars Bomgren sier at de nye skrivehodene gir en dråpe på 10 picoliter i produksjon og 7 picoliter i kunstproduksjon:

– Dette betyr at selv om Swissqprint har hatt den beste utskriftskvaliteten, har man nå tatt enda et skritt. Ikke bare kan du skrive ut med omtrent 30 prosent bedre skarphet, men du kan også øke utskriftshastigheten med omtrent 30 prosent sammenlignet med tidligere generasjoner, sier han og legger til at de samme tingene også gjelder for den mindre modellen Impala som har formatet 250 x 200 centimeter utskriftsoverflate.

– Når det gjelder Swissqprints inngangsmodell Oryx, kommer den også med de samme skrivehodene som man tidligere bare fant i Nyala/Impala, og maksimal hastighet øker fra 65 kvadratmeter i timen til 90 kvadratmeter i timen.

Vakuumsystem med 256 seksjoner
Blant de mekaniske forbedringene i generasjon 4 er en av de store nyhetene vakuumbryteren Tip Switch Vacuum. Systemet deler opp utskriftsbordet i 256 seksjoner som brukerne raskt og enkelt kan slå på eller av individuelt med et tastetrykk. I følge Swissqprint eliminerer dette det tidkrevende maskeringsarbeidet og i jobbskifter, for eksempel bytte mellom materialplater eller doble ruller. Det kraftige vakuumsystemet skal heller ikke ha noe problem med å holde materialer som kan være vanskelige å håndtere på plass.

– De kundene som verdsetter uovertruffen utskriftskvalitet i svært høy hastighet vil garantert sette pris på de nye skrivehodene, i kombinasjon med markedets beste vakuumsystem som også har det nye «tip swich» -systemet i alle nye skrivere.

Vises frem på Fespa
Produsenten lar også kundene få maskinene sine levert med individuell konfigurasjon. Hvis de på et senere tidspunkt har et endret behov, er det mulig å bygge videre med flere alternativer.

– Selvfølgelig kan alle skrivere utstyres med de unike neonfargene som virkelig får deg til å skille deg ut fra mengden av skilt og storformat.

Swissqprint vil ha en premierevisning av maskinene for publikum på Fespa-messen i Amsterdam 12. -15. Oktober.

Les videre

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Messepremiere for Zünds Q-Line

Den sveitsiske skjærebordprodusenten Zünd stiller ut under mottoet "Performance across the board" og tar med seg Q-Line som ble lansert i fjor vår og nå for første gang vises på en messe.
Zund 2

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676