Zebra Group klarer det meste

PUBLISERT: 14 oktober 2021
OPPDATERT: 14 oktober
Beachflag, telt og tekstilvegger er blant det som Stein Erik Streitlien fra Zebra Group viser på messen.

Det er sjelden Zebra Group sier nei. Enten kundene etterspør en personlig innbydelse, store ballonger, et åtte meter høyt Beachflag eller et stormsikkert telt.

Zebra Group ligger i Drammen, men har sin produksjon i et kluster i Litauen. I det kreative huset i Litauen håndterer Zebra Group alt fra offset trykk til digital emballasje trykk i HP Indigo og Xeikon til sying og trykking i veldig store formater. På Sign, Print & Promotion-messen har Zebra Group planlagt å møte kunder med et bredt spekter av muligheter.
– Allerede før besøkende kommer inn på messen, vil du bli møtt av vårt stormsikre telt, med integrert LED-belysning og et innbydende budskap på siden, sier Stein Erik Streitlien, som er medeier og produktutviklingssjef for Zebra Group i Norden.

Personaliserte trykksaker og emballasjer i mindre digitaltrykte opplag er noe av det som Zebra Group viser.

Mange muligheter
Når jeg spør hva mer de tar med til messen, i tillegg til teltet i inngangen, svarer han:
– Vi lanserer et helt nytt messevegg system, basert på tekstil og magneter. Du unngår feste klips og noen føtter og kan justere den 360 grader for å tilpasse dine behov. Og du pakker alt i en liten veske for enkel transport.
– Vi har også forskjellige messetelt med prisbelønnede profiler med integrerte LED-lys og easy-hold system for tilleggsutstyr . Vi tar også med et stort utvalg i profilerings tekstiler og nye spennende materialer i blant annet t-skjorter.
– Vi har også med oss digitaltrykket emballasje, som er godkjent for mat. Den er trykt i HP Indigo. Nisjen er markedet for de mindre volumene. Tusen poser eller et par hundre kaffepakninger.
– Det blir også mye annet nytt for profilerings industrien. Gave emballasje, pappkrus, poser, logosokker, bilprodukter etc. for å nevne noe.
– Selvfølgelig har vi også med «The Beach flag Factory». Her har vi store muligheter for tilpasning og variasjon. Vi kan f.eks. bygge flagg med forskjellige bredder og kreative fasonger. På en fem meter høy stang vil du kanskje ha 125 cm bredde eller du ønsker kanskje ditt eget “custom-cut”. På Beachflag prøver vi å være store både i størrelse og fasong med flagg fra 2 til 8 meter i høyden.

Strikkede reklamesokker leveres i et stort utvalg av modeller og materialer

Alle er velkomne
På messen er alle besøkende til Zebra Group velkommen. I stedet for bare å selge gjennom forhandlere, selger man nå også direkte til sluttkunden. Internett og søkemuligheter gjør det helt umulig å avgrense hvem som kan handle. Den store tyske bransjeorganisasjonen PSI gikk også ut i fjor og slapp tanken om at man kan forhindre sluttkunder i å handle direkte.
I tillegg er markedet stort nok til både å ta imot bestillinger hos forhandlere og på egen hånd.
– Mange ganger er løsningene så komplekse at vi fortsatt må jobbe med dem direkte. Det vi imidlertid selger mest av er likevel storformat bannere, beachflag, tekstilrammer og zipper walls – ofte gjennom forhandlere, sier Stein Erik Streitlien og forteller mer om mulighetene som det kreative huset i Vilnius gir dem.
– Hvis vi trenger en fals med åtte lommer, så finnes det en slik i huset, selv om vi ikke eier den selv. Og i stedet for å ha en tampotrykk maskin som går fire dager i året, benytter vi oss av en kollega som har en eller fler.

Høy kvalitet og service
– Det vi sliter med til tider er at siden vi holder til i Litauen, forventer kunden at det skal være mye billigere. Så selv om vi fremhever kvalitet, service og at maskinparken ofte er på toppnivå, så vil man fortsatt ha lavere pris fra oss på grunn av beliggenheten til produksjonen.
– Dette er mer og mer problematisk fordi forskjellen på lønnskostnader mellom Litauen og Norge ikke lengre er så stor. Der vi kan spare er først og fremst på manuelt arbeid, administrasjon og transport. Når det gjelder sistnevnte, er det mange ganger billigere å sende en pakke ekspress fra Vilnius til Bergen enn fra Drammen til Bergen, avslutter Stein Erik Streitlien.

Du finner Zebra Group på stand E30 i messehallen på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo, 20-21. oktober. Det er gratis inngang på Sign, Print & Promotion-messen.

 

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1