Fra glade gubber til e-handel

Anders Eriksson fra VBS (til høyre) med Cloudlabs adm dir Marc Horriar som tilbyr e-handel for både trykksaker og emballasje. Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Grunnen til at Cloudlab fant veien hit er at VBS (Visual Business Systems) har begynt å selge programvaren. VBS begynte tidlig å jobbe med personaliserte, skreddersydde trykksaker – gjerne med morsomme bilder som viste mottakerens navn på ulike måter. Siden den gang har VBS utdypet tilbudet med grafiske e-handelssystemer og nå har de blitt forhandlere av Cloudlab i Skandinavia.

– Vi hadde planlagt en storslått premiere på Drupa i fjor. Men vi har i stedet fått møte kundene våre via Teams, sier Anders Eriksson i VBS. Men det har gått bra. Vi har solgt en rekke systemer til kunder som vi kun har møtt digitalt. Det har selvfølgelig også spart mye tid for både oss og kundene når vi har kunnet møtes slik.

Noe Anders Eriksson spesielt trekker frem er Cloudlabs forretningsmodell.

– Ofte starter kunden med en mindre løsning og kjøper deretter tilleggsmoduler. Hver gang en ny modul kjøpes, øker vanligvis den årlige serviceavgiften, som er 20 prosent av kjøpet. Cloudlab velger her i stedet å kun kreve et servicegebyr på den opprinnelige investeringen.

Ferdige APIer
En klassisk utfordring for grafiske e-handelssystemer har vært at de ikke er kompatible med skandinaviske økonomisystemer som Pyramid og Visma. Koblingene har vært dyre og kompliserte å lage.

– En stor styrke er at det finnes ferdige APIer som gjør integrasjonsarbeidet enklere og gir en rask integrasjon ved hjelp av Adobe Magentos åpen kildekode-løsning som systemet er basert på, sier Anders Eriksson.

Premiere på messen
Selv om VBS har hatt tid til å snakke med noen selskaper, forventer de likevel at den store premieren finner sted under Sign & Print Scandinavia-messen, 8.-10. februar.

– Etter det skal vi gasse på litt til. På grunn av pandemien har vi måttet starte rolig. Til tross for dette har vi snart ti installasjoner i Norden. Det handler om både stengte og åpne butikker.

– Jeg er veldig forventningsfull til også å møte brukere innen emballasje. Jeg tror emballasje er vår store styrke. Det er mange som kan brosjyrer, visittkort og lignende. Men å ha hundrevis av forskjellige esker som en sluttbruker kan endre størrelse på, tilpasse og jobbe med, er det unikt.

Webinar er planlagt
18. januar blir det et webinar spesifikt om hvordan man bygger e-handel for pakking med Cloudlabs programvare. Mer info kommer. Og så blir det som sagt på Sign & Print Scandinavia 8-10 februar på Kistamässan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: