Fra glade gubber til e-handel

PUBLISERT: 25 november 2021
OPPDATERT: 21 mars
Anders Eriksson fra VBS (til høyre) med Cloudlabs adm dir Marc Horriar som tilbyr e-handel for både trykksaker og emballasje. Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Grunnen til at Cloudlab fant veien hit er at VBS (Visual Business Systems) har begynt å selge programvaren. VBS begynte tidlig å jobbe med personaliserte, skreddersydde trykksaker – gjerne med morsomme bilder som viste mottakerens navn på ulike måter. Siden den gang har VBS utdypet tilbudet med grafiske e-handelssystemer og nå har de blitt forhandlere av Cloudlab i Skandinavia.

– Vi hadde planlagt en storslått premiere på Drupa i fjor. Men vi har i stedet fått møte kundene våre via Teams, sier Anders Eriksson i VBS. Men det har gått bra. Vi har solgt en rekke systemer til kunder som vi kun har møtt digitalt. Det har selvfølgelig også spart mye tid for både oss og kundene når vi har kunnet møtes slik.

Noe Anders Eriksson spesielt trekker frem er Cloudlabs forretningsmodell.

– Ofte starter kunden med en mindre løsning og kjøper deretter tilleggsmoduler. Hver gang en ny modul kjøpes, øker vanligvis den årlige serviceavgiften, som er 20 prosent av kjøpet. Cloudlab velger her i stedet å kun kreve et servicegebyr på den opprinnelige investeringen.

Ferdige APIer
En klassisk utfordring for grafiske e-handelssystemer har vært at de ikke er kompatible med skandinaviske økonomisystemer som Pyramid og Visma. Koblingene har vært dyre og kompliserte å lage.

– En stor styrke er at det finnes ferdige APIer som gjør integrasjonsarbeidet enklere og gir en rask integrasjon ved hjelp av Adobe Magentos åpen kildekode-løsning som systemet er basert på, sier Anders Eriksson.

Premiere på messen
Selv om VBS har hatt tid til å snakke med noen selskaper, forventer de likevel at den store premieren finner sted under Sign & Print Scandinavia-messen, 8.-10. februar.

– Etter det skal vi gasse på litt til. På grunn av pandemien har vi måttet starte rolig. Til tross for dette har vi snart ti installasjoner i Norden. Det handler om både stengte og åpne butikker.

– Jeg er veldig forventningsfull til også å møte brukere innen emballasje. Jeg tror emballasje er vår store styrke. Det er mange som kan brosjyrer, visittkort og lignende. Men å ha hundrevis av forskjellige esker som en sluttbruker kan endre størrelse på, tilpasse og jobbe med, er det unikt.

Webinar er planlagt
18. januar blir det et webinar spesifikt om hvordan man bygger e-handel for pakking med Cloudlabs programvare. Mer info kommer. Og så blir det som sagt på Sign & Print Scandinavia 8-10 februar på Kistamässan.

Les videre

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12