Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

VariJET 106 er for tiden i beta-testing.

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Maskinen er for tiden i beta-testing. De første kommersielle enhetene til VariJET 106 skal installeres hos kunder i Europa og Amerika i andre halvdel av 2022. Målgruppene inkluderer farmasøytisk, kosmetikk-, tobakks- og næringsmiddelindustrien samt konverteringsfirmaer.

VariJET 106-plattformen er basert på Koenig & Bauers Rapida 106-plattform og Durst printhodeelektronikk, inkjet-ekspertise samt Durst arbeidsflyt og RIP-teknologi.

Dette inkluderer Durst Analytics, Smartshop og Workflow. Ved å bruke 7-fargers vannbasert matvare-kompatibel inkjet-teknologi (CMYK pluss oransje, grønn og fiolett), er VariJET 106 egnet for matvarebruk. Fargene oppfyller de strenge kravene til matvaresikker primæremballasje ved bruk av proprietær vannbasert teknologi. VariJET 106 kan produsere personlige og individualiserte printprodukter samt bytte mellom korte og mellomstore opplag.

Koenig & Bauer og Durst kunngjorde så sent som i 2019 at de hadde etablert et joint venture-selskap. VariJET 106 er det første produktet utviklet av de to selskapene i fellesskap.

Robert Stabler, administrerende direktør, Koenig & Bauer Durst uttaler:
– Denne verdenspremieren markerer et stolt øyeblikk – og for en reise det har vært! Vi er veldig spente på fremgangen vi har gjort og mulighetene med vår VariJET 106. Vi betatester på et avansert stadium og disse potensielle kundene har allerede en klar visjon om å kunne bruke den til mindre serier og individuell tilpasning. I det hele tatt er behovet for å være mer smidig en av de tvingende grunnene til å gå over til digital produksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: