Labelexpo i april innstilles – flyttes til 2023

Etikett- og emballasjemessen Labelexpo Europe avlyses i år. Foto: Arkivfotografi / Claes Nordström

Den europeiske etikett- og emballasjemessen Labelexpo Europe skulle etter planen finne sted 26.-29. april i Brussel. Nå melder arrangøren at messen flyttes til september 2023. Mangel på leveranser av komponenter og materialer i kjølvannet av pandemien og den pågående situasjonen i Ukraina er pekt på som årsaker til at messen flyttes.

Labelexpo-messen var planlagt til 26.-29. april i Brussel. Men i lys av det økte presset på leverandørkjedene som den europeiske merkeindustrien opplever, sammen med dagens situasjon i Ukraina, varsler arrangøren nå at den flytter messen videre.

Vedtak tatt i samråd
Tarsus Group, arrangør av de globale Labelexpo-messene, skriver i en pressemelding at avgjørelsen er tatt i nært samråd med utstillere, foreninger og den bredere industrien. Mange er direkte berørt av mangelen på komponenter og materialer:

«Disse manglene, utløst av pandemien, har eskalert de siste månedene med lange ledetider som nå forstyrrer forsyningskjeden i Europa. Siden arrangementet skulle finne sted om knappe to måneder og det faktum at det er vanskelig å få oversikt fremover, har ført til at arrangementsteamet har flyttet messen i etikettbransjens interesse.»

September 2023
Nye datoer for messen vil være 11.-14. september 2023.

Lisa Milburn, Labelexpos administrerende direktør, forklarer i en pressemelding:

– Først og fremst vil jeg takke for støtten vi har fått fra bransjen med mange som er engasjert i Labelexpo Europe til tross for problemene som mange av dem for tiden arbeider med. Vi vet at beslutningen om å booke om messen vil være like skuffende for dem som for oss.

– Dette har vært en veldig vanskelig avgjørelse for oss å ta, vi har jobbet utrettelig for å overvinne problemer med forsyningskjeden og produsere messen som bransjen trenger, spesielt i lys av utfordringene de siste to årene. Dessverre har disse problemene vist seg uoverkommelige på dette stadiet, så vi føler at omorganisering er den ansvarlige beslutningen å ta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: