Labelexpo i april innstilles – flyttes til 2023

PUBLISERT: 3 mars 2022
OPPDATERT: 3 mars
Etikett- og emballasjemessen Labelexpo Europe avlyses i år. Foto: Arkivfotografi / Claes Nordström

Den europeiske etikett- og emballasjemessen Labelexpo Europe skulle etter planen finne sted 26.-29. april i Brussel. Nå melder arrangøren at messen flyttes til september 2023. Mangel på leveranser av komponenter og materialer i kjølvannet av pandemien og den pågående situasjonen i Ukraina er pekt på som årsaker til at messen flyttes.

Labelexpo-messen var planlagt til 26.-29. april i Brussel. Men i lys av det økte presset på leverandørkjedene som den europeiske merkeindustrien opplever, sammen med dagens situasjon i Ukraina, varsler arrangøren nå at den flytter messen videre.

Vedtak tatt i samråd
Tarsus Group, arrangør av de globale Labelexpo-messene, skriver i en pressemelding at avgjørelsen er tatt i nært samråd med utstillere, foreninger og den bredere industrien. Mange er direkte berørt av mangelen på komponenter og materialer:

«Disse manglene, utløst av pandemien, har eskalert de siste månedene med lange ledetider som nå forstyrrer forsyningskjeden i Europa. Siden arrangementet skulle finne sted om knappe to måneder og det faktum at det er vanskelig å få oversikt fremover, har ført til at arrangementsteamet har flyttet messen i etikettbransjens interesse.»

September 2023
Nye datoer for messen vil være 11.-14. september 2023.

Lisa Milburn, Labelexpos administrerende direktør, forklarer i en pressemelding:

– Først og fremst vil jeg takke for støtten vi har fått fra bransjen med mange som er engasjert i Labelexpo Europe til tross for problemene som mange av dem for tiden arbeider med. Vi vet at beslutningen om å booke om messen vil være like skuffende for dem som for oss.

– Dette har vært en veldig vanskelig avgjørelse for oss å ta, vi har jobbet utrettelig for å overvinne problemer med forsyningskjeden og produsere messen som bransjen trenger, spesielt i lys av utfordringene de siste to årene. Dessverre har disse problemene vist seg uoverkommelige på dette stadiet, så vi føler at omorganisering er den ansvarlige beslutningen å ta.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1