Nei til krig!

PUBLISERT: 10 mars 2022
OPPDATERT: 10 mars
Plakaten er trykket med tretyper som tidligere tilhørte et norsk trykkeri. Foto: Marit Brandsnes

Marit Brandsnes, adjunkt for Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole har lagd en plakat mot krig. Bakgrunnen er denne, forklarer hun:

For en verden vi plutselig befinner oss i… – Denne plakaten er trykket for å støtte det ukrainske folk OG det russiske folk som nå har mistet sin ytringsfrihet og trykkefrihet. En russisk boktrykk-kollega ble for kort tid siden arrestert for å trykke og distribuere plakater med teksten: NEI TIL KRIG (НЕТ ВОЙНЫ) Navn og sosiale medier nevnes ikke da jeg er redd dette vil skade hens kommende rettssak.
Min plakat er trykket med tretyper som tilhørte et norsk trykkeri. Trykkerne der ble arrestert under krigen for å trykke illegale aviser. Kanskje de ble brukt den gang?
Når folket mister ytringsfriheten og trykkefriheten. Hvordan vil det gå med oss? Jeg håper noen kan få orden på den gale mannen i nabolandet snarest!

Innlegget hennes ble postet på hennes Facebook-konto 5. mars.

Plakaten. Foto: Marit Brandsnes

I innlegget, som siterer Henrik Wergelands dikt, «For trykkefriheden» avslutter Brandsnes med denne appellen: «Så til de av oss som har mulighet å bruke våre trykkpresser. Trykk! Og del! Vi har ikke råd til å tie!»

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo