Nei til krig!

Plakaten er trykket med tretyper som tidligere tilhørte et norsk trykkeri. Foto: Marit Brandsnes

Marit Brandsnes, adjunkt for Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole har lagd en plakat mot krig. Bakgrunnen er denne, forklarer hun:

For en verden vi plutselig befinner oss i… – Denne plakaten er trykket for å støtte det ukrainske folk OG det russiske folk som nå har mistet sin ytringsfrihet og trykkefrihet. En russisk boktrykk-kollega ble for kort tid siden arrestert for å trykke og distribuere plakater med teksten: NEI TIL KRIG (НЕТ ВОЙНЫ) Navn og sosiale medier nevnes ikke da jeg er redd dette vil skade hens kommende rettssak.
Min plakat er trykket med tretyper som tilhørte et norsk trykkeri. Trykkerne der ble arrestert under krigen for å trykke illegale aviser. Kanskje de ble brukt den gang?
Når folket mister ytringsfriheten og trykkefriheten. Hvordan vil det gå med oss? Jeg håper noen kan få orden på den gale mannen i nabolandet snarest!

Innlegget hennes ble postet på hennes Facebook-konto 5. mars.

Plakaten. Foto: Marit Brandsnes

I innlegget, som siterer Henrik Wergelands dikt, «For trykkefriheden» avslutter Brandsnes med denne appellen: «Så til de av oss som har mulighet å bruke våre trykkpresser. Trykk! Og del! Vi har ikke råd til å tie!»

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.