Schibsted til Vestby

PUBLISERT: 18 mars 2022
OPPDATERT: 21 mars
FLYTTER: Slik vil den nye terminalen på over 30.000 kvadratmeter se ut. Foto: NREP Logistics.

Schibsted satser videre på papiravisen, og flytter sitt trykkeri fra Nydalen til en ny, toppmoderne terminal i Vestby.

– Papiravisen er fortsatt svært viktig for våre merkevarer, og det kommer den til å fortsette å være i mange år fremover, sier konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes.

Tror fortsatt på papir
Schibsted har ikke mistet troen på papirprodukter. Neste år flytter de derfor sin trykkerivirksomhet fra Nydalen til en ny og mer miljøvennlig terminal i Vestby. Terminalen på over 30.000 kvadratmeter skal etter planen være klar for oppstart i løpet av våren 2023, og skal deles med blant annet distributøren Helthjem.

Styreleder i Schibsted Trykk AS, Harald Jacobsen, forteller at etableringen av trykkeriet er et viktig ledd i Schibsteds videre satsing på papirprodukter.

– Schibsted Trykk har de siste årene vært gjennom omfattende restruktureringer, og har iverksatt kontinuerlige tiltak for å effektivisere driften. Dette har båret frukter, og bidratt til at vi har klart å opprettholde lønnsomheten i papirproduktene våre. Vi er nå i en posisjon hvor vi føler oss trygge på å investere i et nytt trykkeri, sier Jacobsen.

Skal gjenbruke utstyret
Jacobsen forteller at det nye trykkeriet blir riktig dimensjonert for fremtiden.

– Trykkeriet i Vestby blir langt mer kompakt enn det eksisterende anlegget i Nydalen. Vi har fokus på å installere et driftsoptimalt anlegg med effektiv bruk av utstyr og medarbeidere. Det nye anlegget vil i stor grad basere seg på gjenbruk, hvor vi tar med oss og modifiserer eksisterende utstyr fra Nydalen. Dette reduserer ikke bare investeringen, det gir også en stor miljømessig gevinst, sier han.

På samme måte som mange andre bransjer, opplever også Schibsteds trykkerivirksomhet store kostnadsøkninger som følge av pandemien og krigen i Ukraina. De økte prisene på papir og strøm er spesielt utfordrende. Jacobsen presiserer at dette trolig vil normalisere seg over tid.

– Det er mange som i flere år har spådd papiravisens død, men de har tatt feil. Den fysiske avisen er fortsatt høyt verdsatt av mange lesere. Den er også en svært viktig markedsføringskanal for mange annonsekunder. Jeg er overbevist om at papirproduktene våre kommer til å fortsette å være en lønnsom inntektskilde i lang tid, sier Jacobsen.

Har tilpasset virksomheten for å lykkes
Bjarne Andersen er administrerende direktør i Schibsted Trykk AS. Han har sett på nært hold hvordan økte kostnader, omstillinger og pandemien har preget både driften og medarbeidere de siste årene. Likevel ser han optimistisk på fremtiden.

– Til tross for at bransjen vår har vært under press i flere år, har vi klart å tilpasse virksomheten for å sikre videre lønnsomhet. Våre medarbeidere har vist en unik vilje og evne til omstilling i vanskelige tider. De har vært fysisk på jobb gjennom hele pandemien. På grunn av deres innsats har vi klart å levere papiravisen og sikre inntekter gjennom koronaperioden. Det skal vi fortsette å gjøre i mange år fremover, sier Andersen.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo