HP feirer ti år med digitale B2-maskiner

PUBLISERT: 25 april 2022
OPPDATERT: 25 april
Billes trykkeri i Mölndal i Sverige var det første trykkeriet i Norden som installerte den nye HP Indigo 100K. Foto: Arkiv/Claes Nordström

I år er det ti år siden HP Indigo B2-porteføljen ble lansert på markedet. Siden HP Indigo 1000 ble introdusert i forbindelse med Drupa 2012 har det skjedd en revolusjon på dette markedet.

I løpet av det siste tiåret har stadig flere trykkerier valgt å investere i digitale B2-maskiner for å følge med når ordreinngangen øker og med det også kundenes behov, mens ekspansjonen innen digital transformasjon fortsetter.

HP Indigo 100K digitalpresse, ifølge HP den mest produktive digitale B2-pressen på markedet, gjør det mulig for kommersielle trykkerier å flytte større volumer fra offset- til digitaltrykk for å møte dagens behov og produsere en rekke kommersielle applikasjoner med høy utskriftskvalitet og produktivitet. Maskinen kan levere 60 millioner B2-ark per måned. De har nettopp solgt maskin nummer 100.

«Skriver ut flere ark per time»
Billes trykkeri i Mölndal i Sverige var det første i Norden som investerte i en HP Indigo 100K. Den ble levert og installert av Visutech i fjor sommer. I forbindelse med dette intervjuet Sign & Print Niklas Bille, administrerende direktør i Billes:

– 100K har betydelig høyere kapasitet enn den vi hadde før. Vi forventer 50 prosent ekstra produktivitet. Det går rett og slett raskere og skriver ut flere ark i timen.

HP kunngjør nå også at HP Indigo 15K digitalpresse, også for B2-format, er tilgjengelig på det globale markedet. HP Indigo er verdens mest solgte digitale B2-plattform med for tiden 1200 installasjoner i 70 land. HP Indigo 15K er, ifølge produsenten, designet for å møte et bredt spekter av kundekrav på en svært produktiv måte. Den har større mediestøtte og 15 blekkstråleposisjoner og ubegrensede spotfarger.

Presenterer flere nyheter
HP kommer også ut med ytterligere to innovasjoner: Auto Pallet Replacement-funksjonen, som gjør at pallen skiftes automatisk ved legging, og en femte fargestasjon for HP Indigo 100K. For nøyaktig å sikre at utskriftsprosessen ikke stopper, kan brukerne bruke en ny standby-pall, som kan aktiveres etter en gitt serie eller jobb, og som skyver den trykte stabelen ut av leveringsenheten slik at operatøren kan skrive ut, stable og laste så mye eller så lite du trenger. Dette systemet vil være tilgjengelig i 2022.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1