HP feirer ti år med digitale B2-maskiner

PUBLISERT: 25 april 2022
OPPDATERT: 25 april
Billes trykkeri i Mölndal i Sverige var det første trykkeriet i Norden som installerte den nye HP Indigo 100K. Foto: Arkiv/Claes Nordström

I år er det ti år siden HP Indigo B2-porteføljen ble lansert på markedet. Siden HP Indigo 1000 ble introdusert i forbindelse med Drupa 2012 har det skjedd en revolusjon på dette markedet.

I løpet av det siste tiåret har stadig flere trykkerier valgt å investere i digitale B2-maskiner for å følge med når ordreinngangen øker og med det også kundenes behov, mens ekspansjonen innen digital transformasjon fortsetter.

HP Indigo 100K digitalpresse, ifølge HP den mest produktive digitale B2-pressen på markedet, gjør det mulig for kommersielle trykkerier å flytte større volumer fra offset- til digitaltrykk for å møte dagens behov og produsere en rekke kommersielle applikasjoner med høy utskriftskvalitet og produktivitet. Maskinen kan levere 60 millioner B2-ark per måned. De har nettopp solgt maskin nummer 100.

«Skriver ut flere ark per time»
Billes trykkeri i Mölndal i Sverige var det første i Norden som investerte i en HP Indigo 100K. Den ble levert og installert av Visutech i fjor sommer. I forbindelse med dette intervjuet Sign & Print Niklas Bille, administrerende direktør i Billes:

– 100K har betydelig høyere kapasitet enn den vi hadde før. Vi forventer 50 prosent ekstra produktivitet. Det går rett og slett raskere og skriver ut flere ark i timen.

HP kunngjør nå også at HP Indigo 15K digitalpresse, også for B2-format, er tilgjengelig på det globale markedet. HP Indigo er verdens mest solgte digitale B2-plattform med for tiden 1200 installasjoner i 70 land. HP Indigo 15K er, ifølge produsenten, designet for å møte et bredt spekter av kundekrav på en svært produktiv måte. Den har større mediestøtte og 15 blekkstråleposisjoner og ubegrensede spotfarger.

Presenterer flere nyheter
HP kommer også ut med ytterligere to innovasjoner: Auto Pallet Replacement-funksjonen, som gjør at pallen skiftes automatisk ved legging, og en femte fargestasjon for HP Indigo 100K. For nøyaktig å sikre at utskriftsprosessen ikke stopper, kan brukerne bruke en ny standby-pall, som kan aktiveres etter en gitt serie eller jobb, og som skyver den trykte stabelen ut av leveringsenheten slik at operatøren kan skrive ut, stable og laste så mye eller så lite du trenger. Dette systemet vil være tilgjengelig i 2022.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324