Stora Enso vokser og dropper papiret

Den nå nedlagte Kvarnsveden papirfabrikken i Borlänge.

Stora Enso oppnår det beste resultatet på 20 år for første kvartal 2022. Men selv om de igjen har svarte tall på bunnlinjen for sin papirproduksjon, er dette ikke lenger et strategisk fokuspunkt for dem. Der papir utgjorde 70 % av omsetningen i 2006, utgjør det i dag kun 15 %.

De har dermed varslet at de har til hensikt å selge fire av sine totalt fem papirproduksjonssteder. I fjor la de ned papirfabrikkene Veitsiluoto og Kvarnsveden og la Oulu om til annen produksjon. Konsernets strategi er å fokusere på deres øvrige produkter innen emballasje, konstruksjonsløsninger og biomaterialinnovasjoner.

Konsernsjef i Stora Enso Annica Bresky.

Papirproduksjonsstedene Stora Enso har til hensikt å selge er: Anjala i Finland, Hylte og Nymölla i Sverige og Maxau i Tyskland. De beskrives av Stora Enso som produksjonssteder med høy kvalitet for papir- og masseproduksjon og en sterk infrastruktur samt dyktige og erfarne medarbeidere.

– Ved å selge det meste av papiraktivitetene våre kan vi øke fokus på våre definerte strategiske vekstområder med bærekraftig emballasje, byggeløsninger og biomaterialinnovasjoner. Når vi vurderer potensielle avhendingsmuligheter, ser vi etter nytt eierskap som vil gi en bærekraftig langsiktig fremtid for produksjonsstedene og menneskene som jobber der, sier konsernsjef Annica Bresky.

Stora Enso har ikke forpliktet seg til en frist for gjennomføring av salgsprosessen, som heller ikke har noen innvirkning på tjenestene til deres respektive kunder. Stora Ensos Langerbrugge-anlegg i Belgia beholdes i konsernet.

Stora Ensos papirdivisjon sysselsetter i dag cirka 2200 personer. I 2021 var papirdivisjonens nettoomsetning på 1.703 millioner euro.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: