Spekket med maskinnyheter

PUBLISERT: 16 mai 2022
OPPDATERT: 16 mai
Ifølge Mimaki vil den nye sublimeringsskriveren TS330-1600 for tekstiltrykk tilby både høy produksjon og bildekvalitet. Foto: Pressebilde

En sublimeringsskriver på inngangsnivå, tre plottere og inkjetprinter i 330-serien. Dette er noen av nyhetene som Mimaki viser på standen sin under Fespa.

Mimaki er, sammen med HP, Durst og Brother, hovedsponsor for årets Fespa-messe.

– Det er en fantastisk plattform for oss å lansere våre nyeste produkter, diskutere tjenestene våre, møte nye kunder og få kontakt med eksisterende kunder og folk fra bransjen, sier Ivan Lesmana, senior kommunikasjonssjef EMEA for Mimaki.

Tidligere i vår presenterte Mimaki en rekke nyheter under arrangementet Innovation Days. Flere av disse vises på Fespa. I likhet med den nye 330-serien, en serie med miljøvennlige blekkskrivere i mellom- og høyvolumsegmentet med fokus på høy bildekvalitet og produktivitet. Serien inkluderer modellene JV330 og CJV330 som kommer med skjæring inkludert.

Serie med skjæreplottere
I tillegg vises den nye sublimeringsskriveren for tekstilmarkedet og moteindustrien, TS330-1600. En startmodell med en utskriftsbredde på 1,6 meter. Messebesøkende vil også se den nye storformat flatbed-skriveren med inkjet-teknologi, JFX600-2513 UV, samt de nye inkjetprinterne UJF-6042MkII e og UJF-7151 plusII UV LED.

I løpet av våren har Mimaki også sluppet en ny serie med skjæreplottere i tre størrelser. Den nye CG-AR-serien har automatisk kutting og strekkodelesing, men kan også kuttes til stive medier. Disse er også utstilt på standen.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324