Gardiner hos bilmannen

Per Christian Grinseng nyprintede gardiner hos Grintek

Per Christian Grinseng aner ikke hvor mange biler og båter han har endret farge og design på de siste 25 årene, men nå har han faktisk begynt å interessere seg for gardiner. Vi ble med Canons Henning Hagelund for en kikk bak nyprintede gardiner hos Grintek.

En terrenggående ATV av den kraftigste typen står villmarksdekorert og klar til henting når vi kommer inn gjennom kjøreporten i Skoppum. Den skal helt sikkert ut i ukjent terreng, og det skal Per Christian Grinseng også, men ikke med «firehjuling». Han har nemlig fått øynene opp for at Colorado-printeren hans trykker like bra på tekstiler som på folie. Og da kan selv en «machomann» som ham bli interessert i gardiner.

Trykker på innsiden av gardinene
– Trykk på gardiner er ett av flere markedsområder vi retter oss mot nå, og vi har allerede gjort både tester og leveranser med Canons tekstilmateriale Samba. Det er et tekstilstoff hvor vi trykker kundetilpasset print med Colorado på innsiden, og syr Samba-materialet sammen med lystett stoff med ulik farge på utsiden, forteller Per Christian.

Han viser oss at gardinfagene fra Colorado er 140-150 cm brede, og forteller at kvalitet og lysekthet med UV-Gel-teknologien holder toppnivå.

– I tillegg ser vi at tekstiltrykk til rollups, beach-flagg og andre tekstilprodukter er egnet for Colorado-print, så vi vil gjerne vokse der. Mange av de aktuelle kundene utfører vi allerede bilfoliering for, så veien til ordren er kort, mener mannen som etablerte Grintek i starten av 2020.

Er det salgsressurser det står på?
– Blant annet, vi er absolutt interessert i kontakt med selgere som har lignende produkter i porteføljen sin, svarer en mann som gjerne drikker kaffe med den ene hånda og folierer biler med den andre.

– Bilfoliering var mer komplisert tidligere, det har vært som å gå fra manuell girkasse til automatgir. Da jeg startet opp var folien så aggressiv at vi måtte være to mann for å håndtere den, minnes en mann som har foliert flere kjøretøy enn de fleste andre, inkludert et tosifret antall cabincruisere og fem passasjerfly. Det kunne vi laget en egen reportasje om, men vi er nødt til å vende tilbake til tekstilsporet. Denne våren har Per Christian fått god hjelp av Canon og Henning Hagelund til å teste ut print på tekstiler, først og fremst på Samba. Det har gitt stor tro på nye forretningsmuligheter.

Markeder både i næring og privat
– Hoteller, restauranter og næringsbygg er aktuelle kunder, i tillegg til privatmarkedet. Det kan like gjerne være gardiner til nye konferanserom som til et barnerom, og vi er imponert over kvaliteten på Samba, både når det gjelder holdbarhet, vaskbarhet og printmuligheter. Utfordringen er å få tid til salgsarbeid, det er noe vi arbeider med, sier «Mr. Grintek» og betror oss at han også samarbeider med Canon om å lage et kursopplegg for bilfoliering med UV-basert folie. – Der blir det åpent for alle, selvsagt også for konkurrentene våre!

Fakta om Samba tekstilmateriale
IJM694 Samba® FR Textile Backlit banner 195 gram er et 100% polyesterbasert tekstilmateriale som gir meget gode fargeprint både ubelyst og med bakbelysning i lyskasser. Det er et allround materiale som er krøllfritt og lett å folde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: