Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

PUBLISERT: 8 juni 2022
OPPDATERT: 8 juni
Nils-Arne Sletten fra Agfa ønsker Inca velkommen inn i «familien». Foto: Roger Stormo

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.

Britiske Inca Digital Printers utvikler og produserer produksjonsteknologi og digitale utskriftsløsninger for skilt- og displayapplikasjoner, men også for det raskt voksende markedet for digitalt trykt emballasje.

«Et stort skritt»
Det var i april at Agfa første gang annonserte sine oppkjøpsplaner. Det er nå klart at selskapet blir kjøpt opp av Screen graphic solutions group, som omfatter hele serviceorganisasjonen.

– Jeg er glad for at vi nå kan begynne å integrere Incas aktiviteter i organisasjonen vår. Dette oppkjøpet er et stort skritt i transformasjonen av konsernet vårt. Vekstmotoren vår for digital utskrift har et enormt potensial, som vil bli ytterligere akselerert ved å legge til Inca, sier Pascal Juéry, president og administrerende direktør i Agfa-Gevaert-gruppen.

Ser vekst
Vincent Wille, administrerende direktør i Agfas divisjon for digital utskrift og kjemikalier:

– Kombinasjonen av Inca Digitals produksjonskunnskap og Agfas blekk, tekniske ekspertise, verdensomspennende tilstedeværelse og utmerkede servicenettverk gjør dette til en fantastisk mulighet til å vokse i den hurtiggående emballasjeindustrien. Vi kan nå ta vår posisjon med high-end og høyhastighetssystemer for både skilt og screen og det voksende papp- og bølgepappmarkedet.

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Stora Enso vokser og dropper papiret

Stora Enso oppnår det beste resultatet på 20 år for første kvartal 2022. Men selv om de igjen har svarte tall på bunnlinjen for sin papirproduksjon, er dette ikke lenger et strategisk fokuspunkt for dem. Der papir utgjorde 70 % av omsetningen i 2006, utgjør det i dag kun 15 %.
kvarnsveden_mill-620x330

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo