Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

PUBLISERT: 8 juni 2022
OPPDATERT: 8 juni
Nils-Arne Sletten fra Agfa ønsker Inca velkommen inn i «familien». Foto: Roger Stormo

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.

Britiske Inca Digital Printers utvikler og produserer produksjonsteknologi og digitale utskriftsløsninger for skilt- og displayapplikasjoner, men også for det raskt voksende markedet for digitalt trykt emballasje.

«Et stort skritt»
Det var i april at Agfa første gang annonserte sine oppkjøpsplaner. Det er nå klart at selskapet blir kjøpt opp av Screen graphic solutions group, som omfatter hele serviceorganisasjonen.

– Jeg er glad for at vi nå kan begynne å integrere Incas aktiviteter i organisasjonen vår. Dette oppkjøpet er et stort skritt i transformasjonen av konsernet vårt. Vekstmotoren vår for digital utskrift har et enormt potensial, som vil bli ytterligere akselerert ved å legge til Inca, sier Pascal Juéry, president og administrerende direktør i Agfa-Gevaert-gruppen.

Ser vekst
Vincent Wille, administrerende direktør i Agfas divisjon for digital utskrift og kjemikalier:

– Kombinasjonen av Inca Digitals produksjonskunnskap og Agfas blekk, tekniske ekspertise, verdensomspennende tilstedeværelse og utmerkede servicenettverk gjør dette til en fantastisk mulighet til å vokse i den hurtiggående emballasjeindustrien. Vi kan nå ta vår posisjon med high-end og høyhastighetssystemer for både skilt og screen og det voksende papp- og bølgepappmarkedet.

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie