Den nye planskriveren vil korte ned leveringstidene

Epson SureColor SC-V7000 er på plass hos Nordic Display i Trondheim.

Epson SureColor SC-V7000 er en ledende UV-storformatskriver med flatbed-teknologi som er spesielt utviklet for produksjon av iøynefallende skilt for blant annet detaljhandelen. Luth Gruppen har nå installert den første maskinen i Norge, hos Nordic Display i Trondheim.

– Vi har kjøpt trykketjenester tidligere, blant annet fra et skiltfirma som holder til her i huset men også fra Polen. Vi ønsket virkelig å ta hjem produksjonen for å kunne korte ned leveringstidene til kunden. I tillegg har priser og fraktavgifter steget mye den siste tiden, sier Frank Hogstad, daglig leder i Nordic Display.

Produserer spesialløsninger
Nordic Display holder til på Heimdal sør for Trondheim. Her har bedriften verksted og produksjon for å kunne lage spesialtilpasset butikkinnredning og utstillingsmateriell, hele verdikjeden fra idé og skisse til produksjon, emballasje og distribusjon. Dette kan være sjokkselgere, butikkutstyr, dekor, hylleinnredning, prismerking og plakatering.

– Hovedfokuset vårt er spesialproduksjon, men har også lagerført materiell. Vi lager en del skiltmateriale, men er ikke å anse som skiltmaker. Derimot gjør vi noen oppdrag for skiltbedrifter fordi vi jobber mye med å bøye og lime sammen ulike materialer til komplekse former.

Selskapet tilbyr også blant annet messeutstyr, gatebukker, skiltfester, plakatrammer, prismerking, butikkmateriell og holdere til menyer, brosjyrer og visittkort i tillegg til spesialproduksjon.

Når det gjelder butikkinnredning er kundemassen både store landsdekkende kjeder og mindre bedrifter. Mange av kundene er lokalisert i Oslo-området og på Østlandet, men er også spredt over hele Norge. Nordic Display leverer til blant annet Norgesgruppen, Bunnpris, Bygger’n, Skeidar, Ark og andre store kunder. Men stort sett igjennom forhandlerleddet.

Printer hvitt og lakk
Epson SureColor SC-V7000 er utviklet for å kunne produsere attraktive skilt for blant annet detaljhandel, utendørsreklame, vindusdekorasjon, emballasjer og reklameartikler. Skriveren har Epsons eget UltraChrome UV-blekksett med ti farger som inkluderer rødt, grått, hvitt og lakk. Den kan håndtere underlag som er opptil 80 millimeter tykke og har en maksimal utskriftsstørrelse på 2,5 x 1,25 meter.

Bildekvaliteten var en avgjørende faktor for Nordic Display at valget falt på en Epson SureColor SC-V7000.

– Det blir utrolig bra bilder, som fotokvalitet. I tillegg må vi kunne bøye visse materialer uten at trykket sprekker og det takler den godt. Det var også viktig at den kunne printe hvitt og lakk, like raskt som med andre farger. Vi så flere fordeler med maskinen rett og slett, sier Frank Hogstad.

Maskinen er allerede installert og satt i drift, og har gått siden et par måneder tilbake i både ett og to skift på bedriften.

«Gir god service»
Nordic Display hadde tidligere en latexprinter fra HP til å trykke folier med, men kunnskapen om storformatutskrift var begrenset. Derfor var valg av leverandør ekstra viktig.

– Vi valgte Luth Gruppen fordi vi fikk et veldig godt inntrykk av dem. De yter god service og er dyktige til å lære opp personalet, noe som var viktig fordi vi ikke kunne så mye om storformat fra før. Siden det er den første installasjonen i Norge hadde vi nesten forventet at det skulle bli noen stopp, men alt har gått veldig bra og maskinen fungerer optimalt.

Hva håper du den nye investeringen vil bety for Nordic Display?

– Vi håper selvfølgelig på økt omsetning, men også at kundene opplever at kvaliteten er blitt litt bedre og ikke minst at leveringstidene blir kortere, sier Frank Hogstad.

Om Nordic Display
Nordic Display startet som Display Produkter AS i 1994, som en plastbearbeider med fresing, bøying og vakuumforming som spesialitet. I dag er sortimentet utvidet med lagerført materiell til butikker og skiltmakere over hele landet. Men det viktigste arbeidsområdet er fortsatt spesialproduksjon av plastprodukter i kombinasjon med tre, papp og metall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: