Høyeste ordrebeholdning på 10 år

PUBLISERT: 22 juni 2022
OPPDATERT: 21 mars


Heidelberg uttrykker forsiktig optimisme i forbindelse med overgangen til nytt regnskapsår 2022/23. Konsernets ordrereserve på rundt € 900 millioner pr 31. mars 2022 er den høyeste på ti år.

Som alle produksjonsbedrifter står imidlertid Heidelberg overfor noen kraftige økninger i material-, energi-, logistikk- og personalkostnader som sannsynligvis vil resultere i prisjusteringer. Men takket være betydelige effektivitetsforbedringer er Heidelberg likevel overbevist om at de vil kunne forbedre salget fra € 2,18 milliarder til rundt € 2,3 milliarder i regnskapsåret 2022/23 og øke driftsresultatet med minst 8 prosent.

Emballasje og e-mobilitet driver veksten
Konsernet drar nytte av vekstinitiativer med fokus på de lønnsomme kjernemarkedene emballasjetrykk, digitale forretningsmodeller og e-mobilitetssektoren, som drar nytte av dynamisk vekst. Eksempelvis økte salget av ladestasjoner for elbiler (veggbokser) med mer enn 120 prosent til rundt 50 millioner euro i forrige regnskapsår, og Heidelberg forventer ytterligere tosifret vekst i år.

I regnskapsåret 2021/22 (1. april 2021 til 31. mars 2022) hadde Heidelberg nytte av konsernets restrukturering i løpet av de to foregående årene. Salget økte med 14 prosent til 2,183 milliarder euro, og nådde målet på minst 2,1 milliarder euro. Det ble oppnådd en betydelig vekst både innen kommersielt trykk og emballasjetrykk, med økende etterspørsel etter praktisk talt alle produkter og i alle regioner, skriver Heidelberg i en pressemelding.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324