Høyeste ordrebeholdning på 10 år

PUBLISERT: 22 juni 2022
OPPDATERT: 21 mars


Heidelberg uttrykker forsiktig optimisme i forbindelse med overgangen til nytt regnskapsår 2022/23. Konsernets ordrereserve på rundt € 900 millioner pr 31. mars 2022 er den høyeste på ti år.

Som alle produksjonsbedrifter står imidlertid Heidelberg overfor noen kraftige økninger i material-, energi-, logistikk- og personalkostnader som sannsynligvis vil resultere i prisjusteringer. Men takket være betydelige effektivitetsforbedringer er Heidelberg likevel overbevist om at de vil kunne forbedre salget fra € 2,18 milliarder til rundt € 2,3 milliarder i regnskapsåret 2022/23 og øke driftsresultatet med minst 8 prosent.

Emballasje og e-mobilitet driver veksten
Konsernet drar nytte av vekstinitiativer med fokus på de lønnsomme kjernemarkedene emballasjetrykk, digitale forretningsmodeller og e-mobilitetssektoren, som drar nytte av dynamisk vekst. Eksempelvis økte salget av ladestasjoner for elbiler (veggbokser) med mer enn 120 prosent til rundt 50 millioner euro i forrige regnskapsår, og Heidelberg forventer ytterligere tosifret vekst i år.

I regnskapsåret 2021/22 (1. april 2021 til 31. mars 2022) hadde Heidelberg nytte av konsernets restrukturering i løpet av de to foregående årene. Salget økte med 14 prosent til 2,183 milliarder euro, og nådde målet på minst 2,1 milliarder euro. Det ble oppnådd en betydelig vekst både innen kommersielt trykk og emballasjetrykk, med økende etterspørsel etter praktisk talt alle produkter og i alle regioner, skriver Heidelberg i en pressemelding.

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Amedia med stor påskegave til abonnentene

I disse dager kommer Amedias eget påskemagasin i postkassene til rundt 220.000 abonnenter i 82 aviser over hele landet. Uten ekstra kostnad for abonnentene dukker det 48-siders magasinet opp som innstikk i lokalavisene.
paskemagasinet_amedia

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Skilt neste steg for trykkerikjede

I høst meddelte trykkerikjeden trykkeri.no at de skulle ha spesiell satsing på profilartikler. Det førte til en uventet tilstrømning av medlemmer.
Trykkeri

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12