Høyeste ordrebeholdning på 10 år


Heidelberg uttrykker forsiktig optimisme i forbindelse med overgangen til nytt regnskapsår 2022/23. Konsernets ordrereserve på rundt € 900 millioner pr 31. mars 2022 er den høyeste på ti år.

Som alle produksjonsbedrifter står imidlertid Heidelberg overfor noen kraftige økninger i material-, energi-, logistikk- og personalkostnader som sannsynligvis vil resultere i prisjusteringer. Men takket være betydelige effektivitetsforbedringer er Heidelberg likevel overbevist om at de vil kunne forbedre salget fra € 2,18 milliarder til rundt € 2,3 milliarder i regnskapsåret 2022/23 og øke driftsresultatet med minst 8 prosent.

Emballasje og e-mobilitet driver veksten
Konsernet drar nytte av vekstinitiativer med fokus på de lønnsomme kjernemarkedene emballasjetrykk, digitale forretningsmodeller og e-mobilitetssektoren, som drar nytte av dynamisk vekst. Eksempelvis økte salget av ladestasjoner for elbiler (veggbokser) med mer enn 120 prosent til rundt 50 millioner euro i forrige regnskapsår, og Heidelberg forventer ytterligere tosifret vekst i år.

I regnskapsåret 2021/22 (1. april 2021 til 31. mars 2022) hadde Heidelberg nytte av konsernets restrukturering i løpet av de to foregående årene. Salget økte med 14 prosent til 2,183 milliarder euro, og nådde målet på minst 2,1 milliarder euro. Det ble oppnådd en betydelig vekst både innen kommersielt trykk og emballasjetrykk, med økende etterspørsel etter praktisk talt alle produkter og i alle regioner, skriver Heidelberg i en pressemelding.

Tags: ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: