Papirfabrikantene skrur opp sine forventninger

Papirprodusenter forventer stor etterspørsel etter papirprodukter. Foto: Claes Nordström

Halvårsregnskapet for 2022 nærmer seg. De to papirprodusentene UPM og Stora Enso oppjusterer nå sine prognoser, både for første halvår og 2022 som helhet.

Begge papirprodusentene skriver i sine respektive pressemeldinger at forventningene så langt har vært på linje med 2021, men at de nå justerer sine prognoser for 2022.

Stora Enso skriver at sterk etterspørsel og kommersiell momentum har fortsatt i alle seks divisjonene og alle geografiske områder. Alle forretningsområdene er fortsatt fullbooket og det er fortsatt en jevn balanse mellom tilbud og etterspørsel i mange produktkategorier. Andre kvartal begynte med høye salgspriser, som har fortsatt å dempe det økende inflasjonspresset.

Sterkt marked
UPM skriver at sterke markedsforhold har kommet hele UPMs virksomhet til gode. Selskapet har klart å håndtere marginene i det utfordrende kostnadsmiljøet. I tillegg klarte selskapet raskt å gjenoppta produksjonen ved sine finske fabrikker etter slutten av streikekonflikten.

Flere uroskyer
Begge papirprodusentene er imidlertid enige om at det fortsatt er stor usikkerhet rundt utsiktene for 2022. Det har å gjøre med krigen i Ukraina, den fortsatt rasende pandemien, veksten i den europeiske og globale økonomien, situasjonen på energimarkedet i Europa og de anstrengte råvare- og logistikkmarkedene.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: