Kunst på flis i unik frisørsalong

PUBLISERT: 29 august 2022
OPPDATERT: 29 august
Agnes Gulbrandsen skinner om kapp med illustratør Esra Røise når vi møter dem i Gevir-salongen på Grünerløkka et par måneder etter at den er gjenåpnet.

Bli med innenfor hos nyrenoverte Gevir på Grünerløkka! Der har frisør-gründer Agnes Gulbrandsen gjort det igjen; skapt en helt unik salong, med kunst på keramiske fliser som et av virkemidlene for å skape særegenhet.

14 meter vegg dekorert med “kunstflis”
Agnes Gulbrandsen skinner om kapp med illustratør Esra Røise når vi møter dem i Gevir-salongen på Grünerløkka et par måneder etter at den er gjenåpnet. Der skinner det også i børstet aluminium og blankpussede speil, men det er likevel resepsjonsdisken og den 14 meter lange veggen dekorert med blå botaniske kunstverk på fliser, som er mest iøynefallende. De to enerne på hver sine fagfelt var enige om å skape noe tidløst, kontemporært og unikt, med inspirasjon fra botanikken og naturen, og med en særegen blåfarge som gjerne skaper greske eller italienske assosiasjoner.

– Dekor med blomster er sentralt i Gevir-salongene på Frogner og Eger også, men her har vi flyttet blomstene til dekorflisene som dekorerer veggene, forteller Agnes.

Esra Røises illustrasjoner er gjenskapt på keramiske fliser i Gevir-salongen. Illustrasjonene er tegnet for hånd med blekk på papir, deretter skannet og rentegnet av illustratøren, før de er printet rett på flisene med Canon Arizona-teknologi.

Største flisprint-oppdrag hittil
Print på flis har fått mye oppmerksomhet de siste årene, fordi flatbedprintere som Canon Arizona gjør det mulig å printe med høy kvalitet og robusthet direkte på keramiske fliser. Produksjonsbedriften Roomstories AS er en av aktørene som har tatt tak i dette spennende området, derfor var det også naturlig at produksjonsoppdraget havnet der da Esras illustrasjoner skulle overføres til keramiske fliser. Totalt ble det printet 2697 fliser med Canon Arizona 6170 hos Roomstories, i det som er bedriftens hittil største oppdrag i denne kategorien. Agnes og Esra er imponert over profesjonaliteten hos Roomstories AS, et datterselskap av Pulp Grafisk.

– Prosjektleder Anette Bjørnstad stilte høye krav til alle ledd, og Roomstories gjorde en omfattende jobb med å finne den eksakt riktige blåfargen, med selve produksjonen og ikke minst med nummerering og systematisering for å lette flisleggernes jobb, forteller Agnes. Illustrasjonene er tegnet for hånd med blått blekk på “førstegrads” papir, deretter digitalisert og justert av Esra, før de digitale originalene er overført til produksjonsbedriften.

– Agnes hadde den innledende idéen, deretter ga hun meg relativt frie tøyler. Så det må absolutt kunne beskrives som et organisk og dynamisk samarbeid, sier Esra fornøyd.

Henning Hagelund fra Canon har vært rådgiver og heiagjeng for prosjektet, og er imponert når han ser det ferdige resultatet. – Gratulerer til Agnes og Esra, og til Roomstories, for dette ble virkelig flott. Fra Canons side ser vi at stadig flere aktører i mange bransjer benytter print på flis eller print på tapet og andre interiørprodukter for å skape en unik atmosfære, sier han.

Suksess med egen identitet
Tolv år etter at hun åpnet sin første Gevir-salong, har Agnes Gulbrandsen 42 medarbeidere og tre salonger i Oslo. Hva er motivasjonen din bak å bruke mye tid og penger på å skape særegne og unike salonger?

– For meg har det vært essensielt å skape en egen identitet og et særpreg som andre ikke kan kopiere. Mange av kundene våre er opptatt av estetikk, kunst og kultur, og de skal trives her, kjenne seg ivaretatt og få førsteklasses service, uavhengig av hvem de er og anledningen de er her for. Vi gjør faktisk ingen annen markedsføring enn den kundene våre selv står for, så ryktet og omdømmet vårt har enormt stor betydning. For å holde det nivået vi ønsker, må vi være attraktive for de dyktigste håndverkerne innenfor frisør- og makeup-faget, noe som selvsagt er enklere når vi kan tilby et unikt og inspirerende arbeidsmiljø, oppsummerer frisør-gründeren, som avslører at hun har planer om å åpne en fjerde salong i løpet av året.

Det kommer vi selvsagt tilbake til, for det kan bli mer kunst på flis for dette spennende teamet!

Keramiske fliser til Gevir ble printet med Canon Arizona hos Roomstories AS, i deres hittil mest omfattende oppdrag med print på flis. Der ble flisene ferdigbehandlet og nummerert for å lette håndverkernes arbeid.
Henning Hagelund fra Canon, frisør-gründer Agnes Gulbrandsen og illustratør Esra Røise er enige om at kunst på flis er en suksessfaktor.

Fakta om Gevir
Gevir eies og drives av Agnes Gulbrandsen, med utdanning fra Toni & Guy Hairdressing Academy i London, i tillegg til studier ved Joe Blasco School of Makeup. Gevir har tre frisør- og stylistsalonger i Oslo, i tillegg til nettbutikk for hårpleieprodukter, kursvirksomhet med mer. Flere av frisørene i Gevir er blant landets dyktigste make up-artister, ofte innleid i forbindelse med TV-produksjoner og foto- og filmoppdrag for landets ledende motemagasiner. Kjeden ble etablert av Agnes Gulbrandsen i 2010, og setter skjønnhet og velvære i fokus snarere enn at kreativitet skal være første bud.

Les videre

Hotelloppdrag - en døråpner til et nytt marked

PS Press Reklame i Moss har vært aktiv i den grafiske bransjen i 30 år. For ti år siden snublet selskapet over storformattrenden, og nå begir de seg inn i nye uutforskede territorier med suksess: interiør.
PS-Trio-ver-2

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Hexis gir kundene makten over laminatene

På Hexis' stand var det stort fokus på beskyttelsesfilmer i Bodyfence-serien under Sign&Print Scandinavia. Selskapet hadde biler både utenfor og innenfor inngangen til Kistamässan. De viste også interiørvinyler, folier og laminater.
hexis_4902-1024x683

Siste nytt

Hotelloppdrag - en døråpner til et nytt marked

PS Press Reklame i Moss har vært aktiv i den grafiske bransjen i 30 år. For ti år siden snublet selskapet over storformattrenden, og nå begir de seg inn i nye uutforskede territorier med suksess: interiør.
PS-Trio-ver-2

"Unngå å bruke ordet bærekraftig i din markedsføring"

I Danmark advarer både Forbrukerombudet og Carsten Bøg, som er direktør for ESG og bærekraftig utvikling i bransjeorganisasjonen GRAKOM om å bruke ordet "bærekraftig".
BAEREKRAFTIG

Konica Minolta viste et effektivt trykkeri

Hvordan kan et trykkeri drives så effektivt som mulig? Konica Minolta ønsket å gi svaret på det spørsmålet til de besøkende på standen under Sign&Print Scandinavia, hvor de viste hvordan det kan gjøres rent praktisk.
Konica-4-1024x682

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web