Pris for platesetter og digital printløsning

PUBLISERT: 3 oktober 2022
OPPDATERT: 21 mars
Kodak vinner en 2022 Pinnacle Product Award i kategorien Digital Press Output for sin Nexfinity Digital Press. Foto: Pressebilde

Kodak er tildelt 2022 Pinnacle InterTech Award for sin Magnus Q4800 platesetter, som tilbyr plater i ekstra storformat (XLF), samt en 2022 Pinnacle Product Award i kategorien Digital Press Output for sin Nexfinity Digital Press med utskiftbare fargeenheter for økt allsidighet .

Pinnacle InterTech Awards anerkjenner innovativ teknologi som forventes å ha stor innvirkning på grafisk kommunikasjon og relaterte bransjer. Pinnacle Product Awards anerkjenner produkter som forbedrer eller fremmer trykkeribransjen, spesielt når det gjelder kvalitet, kapasitet og produktivitet.

Verdens største CtP-system
Magnus Q4800 platesetteren kan eksponere plater på opptil 1600 x 2870 millimeter for en 96-sidig offset rotasjonspresse med en kapasitet på 21 plater i timen, noe som gjør den til verdens største computer-til-plate (CtP) system.

Den svært automatiserte Magnus Q4800 støtter også dobbel plateeksponering. Det er, ifølge Kodak, den eneste CtP-enheten som kan eksponere to 1650 millimeter brede plater samtidig, med en maksimal platestørrelse på 1650 x 1600 millimeter. På denne måten kan opptil 46 plater i timen eksponeres. Med sine avanserte alternativer for mating av ark via paller, har den en online kapasitet på opptil 4800 ark i opptil åtte forskjellige størrelser.

Magnus Q4800 med XPL 4 pallestasjon. Foto: Pressebilde

Allsidig digitalpresse med høy fargepresisjon
Nexfinity Digital Press er en av markedets mest allsidige digitale trykkpresser. Den kan skrive ut på en rekke medietyper i forskjellige størrelser og tykkelser. Nexfinity har også, via sin femte fargestasjon, mulighet for ulike etterbehandlingsmuligheter.

Dawn Nye, programleder for Printing United Alliance, som deler ut prisen, sier:
– Prisen går til de beste av de beste. Dette er den eneste konkurransen jeg kjenner til som rapporterer hvor stor prosentandel av Adobe RGB-fargerommet en printer kan treffe. Noen kategorier ble avgjort med tideler av et poeng, så konkurransen var hard i år.

– Vi er stolte over at Kodak har vunnet en Pinnacle InterTech Award og en Pinnacle Product Award i år, sier Jim Continenza, Kodaks administrerende direktør, og legger til:

– Kodak Magnus Q4800 platesetteren har allerede begynt å endre markedet for utskrift på store CtP-plater ved å levere enestående produktivitet og kostnadsbesparelser i dette segmentet. Det har gitt våre XLF offset-kunder en merkbar forbedring i effektivitet og vekst. Med Nexfinity har vi en arkmatet digital presse i vår portefølje som er i særklasse når det gjelder allsidighet, kvalitet og produktivitet.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo