Pris for platesetter og digital printløsning

Kodak vinner en 2022 Pinnacle Product Award i kategorien Digital Press Output for sin Nexfinity Digital Press. Foto: Pressebilde

Kodak er tildelt 2022 Pinnacle InterTech Award for sin Magnus Q4800 platesetter, som tilbyr plater i ekstra storformat (XLF), samt en 2022 Pinnacle Product Award i kategorien Digital Press Output for sin Nexfinity Digital Press med utskiftbare fargeenheter for økt allsidighet .

Pinnacle InterTech Awards anerkjenner innovativ teknologi som forventes å ha stor innvirkning på grafisk kommunikasjon og relaterte bransjer. Pinnacle Product Awards anerkjenner produkter som forbedrer eller fremmer trykkeribransjen, spesielt når det gjelder kvalitet, kapasitet og produktivitet.

Verdens største CtP-system
Magnus Q4800 platesetteren kan eksponere plater på opptil 1600 x 2870 millimeter for en 96-sidig offset rotasjonspresse med en kapasitet på 21 plater i timen, noe som gjør den til verdens største computer-til-plate (CtP) system.

Den svært automatiserte Magnus Q4800 støtter også dobbel plateeksponering. Det er, ifølge Kodak, den eneste CtP-enheten som kan eksponere to 1650 millimeter brede plater samtidig, med en maksimal platestørrelse på 1650 x 1600 millimeter. På denne måten kan opptil 46 plater i timen eksponeres. Med sine avanserte alternativer for mating av ark via paller, har den en online kapasitet på opptil 4800 ark i opptil åtte forskjellige størrelser.

Magnus Q4800 med XPL 4 pallestasjon. Foto: Pressebilde

Allsidig digitalpresse med høy fargepresisjon
Nexfinity Digital Press er en av markedets mest allsidige digitale trykkpresser. Den kan skrive ut på en rekke medietyper i forskjellige størrelser og tykkelser. Nexfinity har også, via sin femte fargestasjon, mulighet for ulike etterbehandlingsmuligheter.

Dawn Nye, programleder for Printing United Alliance, som deler ut prisen, sier:
– Prisen går til de beste av de beste. Dette er den eneste konkurransen jeg kjenner til som rapporterer hvor stor prosentandel av Adobe RGB-fargerommet en printer kan treffe. Noen kategorier ble avgjort med tideler av et poeng, så konkurransen var hard i år.

– Vi er stolte over at Kodak har vunnet en Pinnacle InterTech Award og en Pinnacle Product Award i år, sier Jim Continenza, Kodaks administrerende direktør, og legger til:

– Kodak Magnus Q4800 platesetteren har allerede begynt å endre markedet for utskrift på store CtP-plater ved å levere enestående produktivitet og kostnadsbesparelser i dette segmentet. Det har gitt våre XLF offset-kunder en merkbar forbedring i effektivitet og vekst. Med Nexfinity har vi en arkmatet digital presse i vår portefølje som er i særklasse når det gjelder allsidighet, kvalitet og produktivitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: