Pris for platesetter og digital printløsning

PUBLISERT: 3 oktober 2022
OPPDATERT: 21 mars
Kodak vinner en 2022 Pinnacle Product Award i kategorien Digital Press Output for sin Nexfinity Digital Press. Foto: Pressebilde

Kodak er tildelt 2022 Pinnacle InterTech Award for sin Magnus Q4800 platesetter, som tilbyr plater i ekstra storformat (XLF), samt en 2022 Pinnacle Product Award i kategorien Digital Press Output for sin Nexfinity Digital Press med utskiftbare fargeenheter for økt allsidighet .

Pinnacle InterTech Awards anerkjenner innovativ teknologi som forventes å ha stor innvirkning på grafisk kommunikasjon og relaterte bransjer. Pinnacle Product Awards anerkjenner produkter som forbedrer eller fremmer trykkeribransjen, spesielt når det gjelder kvalitet, kapasitet og produktivitet.

Verdens største CtP-system
Magnus Q4800 platesetteren kan eksponere plater på opptil 1600 x 2870 millimeter for en 96-sidig offset rotasjonspresse med en kapasitet på 21 plater i timen, noe som gjør den til verdens største computer-til-plate (CtP) system.

Den svært automatiserte Magnus Q4800 støtter også dobbel plateeksponering. Det er, ifølge Kodak, den eneste CtP-enheten som kan eksponere to 1650 millimeter brede plater samtidig, med en maksimal platestørrelse på 1650 x 1600 millimeter. På denne måten kan opptil 46 plater i timen eksponeres. Med sine avanserte alternativer for mating av ark via paller, har den en online kapasitet på opptil 4800 ark i opptil åtte forskjellige størrelser.

Magnus Q4800 med XPL 4 pallestasjon. Foto: Pressebilde

Allsidig digitalpresse med høy fargepresisjon
Nexfinity Digital Press er en av markedets mest allsidige digitale trykkpresser. Den kan skrive ut på en rekke medietyper i forskjellige størrelser og tykkelser. Nexfinity har også, via sin femte fargestasjon, mulighet for ulike etterbehandlingsmuligheter.

Dawn Nye, programleder for Printing United Alliance, som deler ut prisen, sier:
– Prisen går til de beste av de beste. Dette er den eneste konkurransen jeg kjenner til som rapporterer hvor stor prosentandel av Adobe RGB-fargerommet en printer kan treffe. Noen kategorier ble avgjort med tideler av et poeng, så konkurransen var hard i år.

– Vi er stolte over at Kodak har vunnet en Pinnacle InterTech Award og en Pinnacle Product Award i år, sier Jim Continenza, Kodaks administrerende direktør, og legger til:

– Kodak Magnus Q4800 platesetteren har allerede begynt å endre markedet for utskrift på store CtP-plater ved å levere enestående produktivitet og kostnadsbesparelser i dette segmentet. Det har gitt våre XLF offset-kunder en merkbar forbedring i effektivitet og vekst. Med Nexfinity har vi en arkmatet digital presse i vår portefølje som er i særklasse når det gjelder allsidighet, kvalitet og produktivitet.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324