Varsler prisøkning på trykkfarger

Flint Group varsler prisøkninger i Europa for UV og konvensjonelle trykkfarger samt bestrykninger.

Malingsleverandøren Flint Group skriver i en pressemelding at de forventede prisøkningene vil variere avhengig av teknologien. På produktene som er ekstra følsomme for råvarer, vil de prosentvise økningene være tosifret.

– Råvarekonsolidering fortsetter med full kraft, sier Tony Lord, visepresident og daglig leder for Flint Groups blekkforretningsområde.

– Kinas Blue Skies-initiativ (uttalt forpliktelse til å redusere miljøforurensning, red.anm.) fortsetter å tvinge råvarebedrifter til å legge ned, ofte for godt. Når EuPIA (European printing ink association) samtidig legger press på blekkleverandørene for å erstatte enkelte råvarer med tanke på produktsikkerhet, påvirker det hele leverandørkjeden.

Flint Group påpeker at markedet for tiden er vanskelig og at det stadig oppstår nye råvarehindringer, som også påvirker produkter utenfor platesegmentet. Blant annet trekkes tørken som preget Europa ut som en faktor. Dette, kombinert med en rekke allerede eksisterende problemer, som begrenset råvareproduksjon og økte fraktkostnader, forverrer situasjonen ytterligere for forsyningskjeden i alle markedssegmenter i trykkeriverdenen.

Konkurrenten Hubergroup annonserte i april at de ville gjennomføre prisjusteringer på samme grunnlag som ovenfor. De meddeler også at råvarene til UV-farger er under press og at de ikke kan utelukke ytterligere prisøkninger for spesielt UV-farger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.