Nye inkjet-arkprintere fra RISO

PUBLISERT: 19 desember 2022
OPPDATERT: 9 januar
Valezus T2200 fra Riso.

Den ble kunngjort i oktober og gjorde sin verdensdebut på IGAS2022-messen i Tokyo i november, og skal nå ta over etter forgjengeren. Navnet på den nye RISO-inkjetmaskinen vil være Valezus T2200.

Det er en 5-fargers inkjetprinter med to sett med skrivehoder, slik at den kan skrive ut på begge sider av papiret i samme arbeidsflyt og uten å miste hastighet. Den kan dermed skrive ut 165 A4-ark på begge sider per minutt, tilsvarende en utskriftshastighet på 330 sider per minutt. Det er en liten hastighetsøkning sammenlignet med forgjengeren T2100 som kunne skrive ut 320 sider i minuttet.

RISO bruker deres proprietære oljebaserte, pigmenterte inkjet-farger som ikke krever tørking. Dette gjør at papiret aldri utsettes for varme og at det derfor er mindre risiko for statisk elektrisitet, papirstopp og at kjøringen gir problemer med etterbehandlingen.
Maksimalt utskriftsområde er 314 x 458 mm.

Uten å opplyse om prisen opplyser RISO at det er en produksjonsprinter med lav investeringsterskel, og som er så kompakt i konstruksjonen at den kan passe inn i de fleste produksjonsanlegg.

Maskin for transaksjonsmarkedet

RISO har også lansert Valezus T1200, som er et nytt tillegg til RISO-porteføljen. Den har, i motsetning til Valezus 2200, kun ett sett med skrivehoder. Den skriver også ut 165 ark per minutt, men bare på én side av papiret. Den er egnet for transaksjonsutskrift. Det er også en 5-fargers maskin og den er utstyrt med en 4000-arks mater og stacker.

Begge printerne bruker et nytt blekk med høy tetthet som forbedrer kvaliteten på utskriften ytterligere.

De nye maskinene vil bli presentert i Europa på Hunkeler Innovationdays 2023, som arrangeres i Lucerne, Sveits fra 27. februar til 2. mars.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324