Tydelige skilt for synshemmede

PUBLISERT: 19 desember 2022
OPPDATERT: 9 januar
Et taktilt kart der ulike målpunkter er markert med blindeskrift.

SG Access er selskapet som spesialiserer seg på produkter som gjør det enklere for synshemmede å ta seg frem i samfunnet. Til Sign, Print & Promotion-messen, 8.-9. februar tar de med seg sine taktile kart og skilt – men også graverte skilt.

Det finnes ganske mange forskjellige hjelpemidler for de med synshemming. Et av disse er taktile kart og skilt, og med over 20 år i bransjen har SG Access blitt spesialister på å utvikle og produsere slike. I tillegg tegner de også bilder og skolemateriell for elever og høyskolestudenter som er blinde.

Eksempel på et taktilt kart.

Hvorfor skal de besøkende komme til deres stand?
– Selvsagt skal man besøke vår stand for å kjenne på og klemme på våre fine produkter, men vi håper også på å kunne diskutere om hvorfor man må tenke på tilgjengelighet og tilpasning når det gjelder skilt, sier Henrik Callenberg som er administrerende direktør i selskapet.

Henrik Callenberg er administrerende direktør for SG Access.

I sin stand vil selskapet vise sine taktile kart og skilt, men det er ikke alt besøkende vil kunne finne der.

– Ettersom selskapet i bunn og grunn er et graveringsfirma, som fortsatt er en stor del av SG Access sin virksomhet, vil vi også ha varianter av graverte produkter hos oss, sier han.

SG Access produserer også alt fra små navneskilt til utvendige fasadeskilt og pyloner.

SG Access har flere forhåpninger til messen, men det er to som føles litt ekstra viktige.

– Å møte både gamle og nye kollegaer i bransjen, utstillere som besøkende, og at det forhåpentligvis resulterer i en eller annen form for samarbeid med andre spesialister, sier Henrik Callenberg.

Sign, Print & Promotion-messen finner sted på Hellerudsletta mellom Oslo og Gardermoen 8. – 9. februar 2023. Messen er gratis for besøkende som er påmeldt. Meld deg på her: Sipp.no

Les videre

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768