Skipnes tar hensyn til bærekraft og bruker Agfas kjemikaliefrie plater

PUBLISERT: 15 januar 2023
OPPDATERT: 16 januar
Geir Hagen fra Skipnes stoler på sin leverandør Agfa også når det gjelder bærekraft. Foto: Pressebilde

Skipnes Trykkeri har utvidet sitt langsiktige samarbeid med Agfa med installasjon av en høyytelses Avalon 8-up termisk platesetter kombinert med Adamas miljøvennlige trykkplater og renseenhet.

– Agfa er en mye betrodd partner for Skipnes og vi har stolt på deres teknologi for å plassere oss i posisjonen som foretrukket leverandør av trykt markedsførings- og informasjonsmateriell i mange år, sier Geir Hagen, administrerende direktør for Skipnes.

– Da vi så oss om for å ta neste steg i vår bærekraftsreise, fant vi igjen at Agfa hadde det beste teknologitilbudet på markedet, både når det gjelder miljøvennlig drift og overlegen platekvalitet, sier Hagen.

Forbedringer

Den nye generasjonen av Agfas platesetter har høy gjennomstrømning og utmerket bildegjengivelseskvalitet, ifølge produsenten, i tillegg til at platesetteren bruker opptil 88 % mindre energi i standby-modus sammenlignet med forrige modell. De kjemikaliefrie Adamas-platene og tilhørende miljøvennlige Adamas renseenhet er alle en del av Agfas ECO3-portefølje av bærekraftige innovasjoner. Disse termiske platene krever ingen forvarming under polymeriseringsprosessen på grunn av Agfas patenterte ThermoLink-teknologi, mens COUs unike to-gummi-konsept bruker kun 50 ml væske per kvadratmeter og minimal energi for å rense ut platene, samt krevet ikke vann.

– Å kunne levere produksjon av høyeste kvalitet er naturlig nok veldig viktig for oss og våre kunder, men det samme er bærekraft, produktivitet og pålitelighet, sier Hagen.

– Med Agfa får vi alle disse tingene, noe som betyr at vi kan fortsette med vår strategi som en klimanøytral organisasjon og stolt opprettholde vår «Trykt i Norge»-merking og sterke tilstedeværelse i markedet.

Avalon CtP erstattet en eldre Agfa-platesetter, og gled lett inn i det eksisterende oppsettet. Integrasjonen med Apogee prepress-arbeidsflyten har Skipnes benyttet seg av i mer enn et tiår. Det var Agfas norske agent, Grafisk Kompani, som solgte det nye systemet.

– De siste par årene har vi investert betydelig i fasiliteter, mennesker og utstyr for å holde oss i forkant av teknologien og bygge videre på vår suksess. De nye bærekraftige løsningene fra Agfa vil hjelpe oss å redusere påvirkningen av trykkproduksjon på klimaet, samtidig som vi forblir konkurransedyktige i et vanskelig marked, avslutter Hagen

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676