Får tilbud fra besøkende og utstillere

Foto: Roger Stormo
PUBLISERT: 9 februar 2023
OPPDATERT: 22 mars
Mens vi er på standen kommer Martin Olsen og Geir Hagen fra Skipnes Trykkeri for å beundre trykksakene og få Janne i tale.

Vi stakk innom trykksakutstillingen på Sign, Print & Promotion. Janne Høgshøj jobbet i Papyrus i 11 år før hun startet sitt eget Danish Connection, som holder utstillinger på Sign & Prints messer.

Hun samarbeider nå både med med sin gamle arbeidsgiver Papyrus men er fri til også å jobbe sammen med Antalis og andre papirleverandører. For tiden snakker hun varmt om Gmund, som bl.a. har lagd papir av hamp. Råstoffet som man lager røykesaker som marijuana og hasj av kan altså også brukes til å trykke på.

–De utgir et tidsskrift man kan abonnere på, som inneholder både interessante artikler men også papirprøver, sier Janne.

Magasinet man kan abonnere på fra Gmund.

Emballasjetrykk er i vinden og Janne vet at man kan bruke emballasje ikke bare for forsendelse, men også i salgsfremmende øyemed, og der kommer både papirkvalitet, farger, utforming og grafikk inn som viktige bestanddeler.

– Jeg har hatt besøk her av designere, designskoler og trykkerier, sier Janne mens hun viser frem bøker fra Clausen Grafisk.

– Dette er luksuriøse bøker som er bestilt av f.eks. den berømte restauranten Geranium i København og Koks fra Færøyene. Den siste er trykt på både en færøysk og en dansk utgave.

Restaurantøker fra Clausen Grafisk på midterste hylle på bordet nærmest kamera.

Vi blar gjennom de lekre coffe table-bøkene som byr på flotte bilder på kvalitetspapir og som også inneholder oppskrifter fra de Michelinbelønnede restaurantene.

Under messedagene har Janne fått forespørsel fra både besøkende og de andre utstillerne om å komme og drive rådgivning og holde foredrag, kurs og undervisning på deres bedrifter. Og det gjør hun gjerne.

– Det er jo enkelt å fly til Norge og flybillettene er jo heller ikke så dyre for tiden, sier Janne Høgshøj.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik