Verdenspremiere for rullsystem med DTF-teknologi

Foto: Claes Nordström
PUBLISERT: 13 februar 2023
OPPDATERT: 22 mars
Brother hadde premiere på et nytt rull-til-rull-system med DTF-teknologi på ACG Nyströms stand på Sign, Print & Promotion.

På ACG Nyströms stand på Sign, Print & Promotion, blant broderi- og trykkløsninger, var det verdenspremiere. En helt ny DTF-løsning fra Brother ble vist frem for utskrift av overføringer fra rull til rull.

Den nye maskinen fra Brother er for tiden på prototypestadiet, en videreutvikling av produsentens GTXpro-skriver som skriver ut direkte på plagg med DTG-teknologi. Etter premieren i Norge vil Brother fortsette å stille ut Direct-to-film-løsningen på messer rundt om i verden.

Påføring på materialer

DTF-teknologien gjør betydelige fremskritt. Det sier Perry Sandell ved ACG Nyström da vi møtte ham på Sign, Print & Promotion-messen i Oslo 8.-9. februar, hvor den utviklede prototypen fra Brother ble vist for første gang.

– Etter min mening er dette fremtiden. Merking er viktig. DTG for utskrift direkte på stoffer er en type merking. Men det stiller ganske høye krav til materialet fordi fargen skal binde seg i stoffets fibre og så videre. Men med denne løsningen skriver du ut din egen overføring, påfører lim og herder. Du kan bruke den på mange forskjellige materialer og du trenger ikke forbehandle materialet heller.

Er brukervennlig

Han sier at maskinen er enkel å bruke. Siden det er et rull-til-rull-system, er det bare å sette jobbene i en utskriftskø og deretter begynne å skrive ut alle i rekkefølge. Maskinen kan også kobles til skjæreutstyr slik at brukeren kan jobbe videre med ferdige ark.

– Denne maskinen gjør jobben fra du legger inn utskriftsfilen til du tar ut den ferdige overføringen. Det er en helautomatisk prosess og du kan produsere akkurat det du vil.

ACG Nyström har vært forhandler av Brother-maskiner i over 50 år.

– Det er en utrolig stabil leverandør med sterk støtte og ekstremt god kvalitet på produktene, avslutter Perry Sandell.

 

ACG Nyström presenterte broderi- og trykkløsninger på Sign, Print & Promotion-messen.

Les videre

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

HP kommer til Drupa med tre nøkkelord

Nøkkelordene for HP hos Drupa er automatisering, integrering og bærekraft, ord som de skal adressere gjennom tre teknologier.
drupa24_hpx

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie