Kjør ferdiggjøringen på autopilot

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 22 februar 2023
OPPDATERT: 22 mars
Hunkeler Innovationdays finner sted i Lucerne, Sveits, fra 27. februar til 2. mars. Foto: Pressebilde

Hunkeler Innovationdays i Sveits er rett rundt hjørnet, og Horizon bringer med seg en rekke løsninger som vil forenkle produksjonen av bøker, brosjyrer og direktereklame.

Den røde tråden under messen, som går fra 27. februar til 2. mars i Luzern, er integrerte løsninger for fabrikkautomatisering. Alt er koblet til Horizons skybaserte maskiner og arbeidsflytprogramvare iCE LINK. Besøkende ønsker å se hvordan ulike arbeidsflyter og jobbstatusrapporter ser ut i sanntid, samt hvordan KPI-analysedata kan optimere produksjonen.

Limbinding av harde og myke omslag

Det som vises på standen er for eksempel en limbindingsløsning for produksjon av bøker med både hardt og mykt omslag, fra rull til ferdig bok. Den kombinerer iCE Binder BQ-500 limbinderen med den nye ESF-1000 (arkmater), GF-500 (gaze mater) og HT-300 (treveistrimmer). Det vil være live-demoer som viser automatisk veksling mellom de to produkttypene samt SmartSlitter-arkbehandlingsenheten for beskyttelsesdeksler.

Horizon fremhever også iCE Stitchliner Mark V, en rull-til-hefte-perm, samt Hunkelers roll-off og cross-cut cutters, som gjør det mulig å produsere 6000 eksemplarer i timen. Under Hunkeler Innovationdays demonstreres det hvordan brukeren kan gjøre raske endringer mellom ulike tykkelser på heftene.

Horizon viser blant annet en selvklebende innbindingsløsning for produksjon av bøker med både hardt og mykt omslag, fra rull til ferdig bok. Foto: Pressebilde
Direct Mail fra rull til ark med perforeringer osv.

I tillegg vises en rull-til-ark-løsning med iCE Binder BQ-500 og løsbladmateren, LBF-500, samt integrert skjæring og stabling inline fra Hunkeler. Dette er for automatiserte jobbskifter og fleksibel bokproduksjon i korte og mellomstore opplag.

Til slutt kan besøkende på messen se et innebygd system for utskrift av direktereklame digitalt på rull, inkludert muligheten til å legge til perforerte kuponger eller svarkuponger og automatisk stabling av arkene.

Horizon er også representert på standen til Gietz & Co, selskapets sveitsiske partner, som viser flere av Horizons løsninger.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small

Strategiarbeid og styrevalg på landsmøtet i Alta

Årets landsmøte i Grafisk Bransjeforening ble avholdt i Alta 1.-3. september. Miljø, bærekraft og sikkerhet var gjennomgående temaer, men innspill til strategiplanen som styret arbeider med var også et viktig innslag i programmet.
styremedlemmer1

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small