Ny Ricoh digital wide format plotter

PUBLISERT: 13 mars 2023
OPPDATERT: 22 mars
Ricoh lover rask og fleksibel produksjon med sin nye digitale fargeplotter for wide format, IP CW2200. Pressebilde.

Beregnet på CAD og andre store formater har Ricoh lansert en ny wide format digital fargeplotter, IP CW2200.

8. mars benyttet Ricoh anledningen til å annonsere lanseringen av en digitale fargeplotter for bredformat. Ifølge firmaet skal denne modellen gi brukerne raskere og mer smidig produksjon av CAD-tegninger og andre store dokumenter (A1/A0). Den er utformet for å støtte behovene til kun printing i bredformat til et bredt spekter av selskaper som driver innenfor arkitektur, ingeniørfag, produksjon og konstruksjon, samt selvsagt trykkerier og hustrykkerier for offentlige avdelinger.

Den nye plotteren er basert på en liknende, nylig lansert multifunksjonsmaskin, IM CW2200, som også hadde muligheten for innskanning av dokumenter inntil A0-formatet.

Hurtigtørkende blekk for både innen- og utendørs bruk

Plotteren benytter Ricohs egne variable dot GEL-Jet Ricoh Piezo-printhoder (permanente hoder som ikke trenger utskifting) og GELJET™ pigmentbaserte blekk. Denne kombinasjonen gir et UV- og vannbestandig resultat som tørker raskt for umiddelbar bruk, innendørs eller utendørs, uten at fargen smitter.

Produktiviteten trekker veksler på en maksimal lengde på 33m, og muligheten til å skrive ut  opp til 1200 x 1200 dpi ved 3,8 sider (A0) per minutt i svart-hvitt eller 2,1 sider per minutt i fullfarge. Når det gjelder bærekraft peker man på et dedikert modus for å spare på blekket og korte oppvarmingstider. Det er ingen papiravfall og inkjetteknologien produserer ikke utslipp. Systemet er Energy Star- og EPEAT Silver-akkreditert og overholder RoHS-direktivet.

Les videre

Europeisk messepremiere for stor flatbed

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.
nils-arne

Kongsberg PCS lar kreativiteten blomstre på årets Fespa

På sin stand på Fespa i år, skal Kongsberg Precision Cutting Systems vise hvordan bedrifter bruker Kongsberg- og MultiCam-maskiner for å bringe design til live.
kongsberg_c_serien

HP med ny digitalpresse

21. mars 2023 lanserte HP den nye HP Indigo 200K digitalpressen, som ifølge selskapet har en 30 prosent forbedret hastighet og skal kunne gi 45 prosent økning i produktivitet.
HP_Hila_key_visuals_T_NS_001

Fem nye platesettere fra Fujifilm

Fujifilm lanserer en ny serie Luxel termiske platesettere for offset plateproduksjon. Serien er kompakt og har fem modeller for å sikre egnethet for ulike kundekrav.
Fuji_Luxel

Siste nytt

Europeisk messepremiere for stor flatbed

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.
nils-arne

Svensk produktmediafirma satser i Norge

Wackes har satt seg som mål å bli ledende i Norden innen merkeprodukter og merchandise. Nå gjør selskapet en satsing i Norge og planlegger i løpet av kort tid å åpne et kontor i Oslo.
opera-house-g43f8cbaef_1920

Kongsberg PCS lar kreativiteten blomstre på årets Fespa

På sin stand på Fespa i år, skal Kongsberg Precision Cutting Systems vise hvordan bedrifter bruker Kongsberg- og MultiCam-maskiner for å bringe design til live.
kongsberg_c_serien

Trykkeri.no-sjefen om fordelen med kjeder: "Ingen flere priskriger"

Et nettsted der du kan finne et trykkeri i din nærhet – uansett hva du enn har behov for. Slik kan man beskrive den nye kjeden trykkeri.no. Sign&Print har tatt en prat med kjedesjef Martin Olsen om opprinnelsen, fordelene og fremtidige planer.
alle