Ny investering trygger arbeidsplasser i Sogn

Foto: Canon Marked
PUBLISERT: 15 mars 2023
OPPDATERT: 22 mars
Siste tilvekst for A1 Reklame er automatisk skjærebord.

– Tidligere handlet vi produksjonsutstyr først og fant oppdragene etterpå, nå forsøker vi å gjøre det i motsatt rekkefølge, sier to generasjoner Austheim, senior Kjell Arne og junior Robert.

Familiebedriften startet med produksjon av værhaner i stål og gyngestoler i tre, men siden 2014 har navnet vært A1 Reklame og kursen vært rettet mot skilt, storformat, bilfoliering og – ikke minst – butikk med arbeidsklær og verneutstyr. De er en liten bedrift med fire medarbeidere.

I nabolaget finner vi syltetøy- og saftfabrikanten Lerum, som er A1 Reklames største kunde. De kommer gjerne innom for å diskutere nye oppdrag til den grafiske bedriften, som har investert kraftig i nytt utstyr i det siste.

– Den grafiske bransjen er mer spennende enn noen gang, spesielt nå som vi kan produsere på nye materialer og henvende oss til helt nye markedsområder. Så ungdommene blir ikke kvitt meg i år heller, sier 72 år gamle Kjell Arne Austheim i A1 Reklame.

– Hensikten med investeringene er først og fremst å trygge arbeidsplassene og beholde den posisjonen vi har bygget opp overfor næringslivet her i Sogndal-området gjennom mange år, forteller han.

Hos A1 Reklame i Kaupanger landet den første Arizona-maskinen i distriktet. Nå har de Canon Colorado 1650, Arizona 1380 GT og Zundt skjærebord.

Lyddempende plater til produksjonsområder hos ARE Treindustrier, var noe A1 Reklame kunne levere etter å ha investert i en Arizona 1380 GT. Gjennom høsten 2022 har de også fått installert Zund skjærebord og rullopsjon til Arizona, alt levert fra Canon.

– Det automatiske skjærebordet er et naturlig skritt videre, det samme gjelder rull-opsjonen til Arizona, som installeres i denne runden. Den gjør det mulig for oss å produsere på medier opp til 220 cm bredde. Kundene etterspør stadig kortere leveringstider, det var utslagsgivende for at vi nå også får installert en ny Canon Colorado 1650. Det reduserer produksjonstiden for alt vi printer på folie, og øker også utvalget av produkter, sier salgsansvarlig Rolf Inge Endresen.

– Dette er betydelige investeringer, men samtidig en satsning for å trygge den gode posisjonen vi har opparbeidet gjennom mange år, sier Kjell Arne Austheim. – Og når Canon er leverandør av alle de nye produksjonsløsningene, vet vi at vi får god service.

– Tidligere handlet vi produksjonsutstyr først og fant oppdragene etterpå, nå forsøker vi å gjøre det i motsatt rekkefølge. Flatbedproduksjon på Arizona og rullproduksjon på Colorado er en del av dette, og skjærebordet vil øke produktiviteten. Vi har hatt gode samtaler med de største kundene her i området rundt Sogndal, det har vært utslagsgivende for valget av produksjonsløsninger, forteller to generasjoner Austheim.

Les videre

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Mer "smell" i fargene med ny maskin

Info Skilt i Knarrvik like utenfor Bergen har investert i en Roland TrueVIS VG3-640, som er tredje generasjon i VG-serien. Den nye maskinen skal brukes til spesialjobber, som bilder med høy kvalitet.
Mer «smell» i fargene med ny maskin

Papir og plater fra trykkerier for trykkerier

Sponset innhold. Med opptil 50% lavere priser og ubegrenset tilgang på førsteklasses høykvalitetspapir og førsteklasses trykkplater, gir Unitedprint trykkerier fra hele Europa konkurransedyktig og markedsdrevet tilgang til sine viktigste materialer.
UP3-w-1024x682

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small