Kongsberg PCS lar kreativiteten blomstre på årets Fespa

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 29 mars 2023
OPPDATERT: 29 mars
Kongsberg C-serien

På sin stand på Fespa i år, skal Kongsberg Precision Cutting Systems vise hvordan bedrifter bruker Kongsberg- og MultiCam-maskiner for å bringe design til live.

Kongsberg Precision Cutting Systems digitale etterbehandlingsløsninger skal utgjøre et utstillingsvindu på firmaets stand, med prøver, design og utstillinger.

– Etter vår suksess vår på fjorårets Fespa-messe, ønsket vi virkelig å sette kreativiteten i sentrum for årets begivenhet, sier David Preskett, visepresident for Kongsberg Precision Cutting Systems, EMEA og APAC i en pressemelding fra selskapet.

– Vi er utrolig stolte av innovasjonene våre og er alltid glade for å gjennomføre live-demoer for å vise hvor effektive og effektive de er, men i år bestemte vi oss for å bruke standen vår til å sette søkelyset på noen av kreative design som er realisert med Kongsberg bord og verktøy.

Gjennom hele Fespa Global Expo, som arrangeres fra 23.-26. mai på Messe München, Tyskland, vil kreativitetsutstillingen vokse dag for dag – med skjermer, skilt og andre sluttapplikasjoner som utføres live på standen ved hjelp av Kongsberg- og MultiCam-bordene som er utstilt – og i gang med produksjon.

– Vi vil ha flaggskipet vårt Kongsberg C Serien digitale skjæreløsning og MultiCam Apex 3R CNC-freser på visningsområdet vårt, der besøkende kan se hvor lett og raskt systemene våre skjærer, falser, folder og fullfører med en rekke materialer, sier Prescett. «Vi vil vise frem hvordan disse avanserte løsningene gjør det mulig for sign- og displaybedrifter å strømlinjeforme arbeidsflyter og automatisere produksjonen for å øke effektiviteten. Samtidig føler designere og operatører seg bemyndiget med den kreative friheten som gjør dem i stand til å generere ideene som vil drive fremtiden til virksomheten deres, sa han.

Med Kongsberg C24 vil firmaet demonstrere en rekke innovative Kongsberg-verktøy, for eksempel CorruSpeed-verktøyet, Psaligrafi-kniv og RotaCut-verktøy, samt alternativer som den manuelle rullemateren, i-camera og Fast Tool Adapter.

– Vi tar også med vårt fantastiske VariAngle-verktøy til München, tilbake etter populær etterspørsel, skriver Preskett.

– Vi imponerte publikum i fjor med demonstrasjoner av hvordan denne banebrytende innovasjonen for industrien muliggjør kutting i alle vinkler fra 0o til 60o med opptil 100 m/min, og gir total frihet i utformingen av kreative 3D-skjermer. På årets FESPA vil vi sette VariAngle i gang igjen, ettersom vi bringer til live spennende kreasjoner i live-demoer hele dagen.

Kongsberg PCS-teamet vil også vise frem MultiCams flaggskip Apex 3R CNC-ruter. Med spindelhastigheter fra 4-13,3 HK, kan Apex 3R kutte en rekke materialer, inkludert plast, aluminium, tre, skum med høy tetthet og komposittmaterialer.

Multicam Apex 3R

– Den tunge rørrammen i helt stål til APEX 3R sikrer maksimal holdbarhet, sier Preskett.

– Dette gjør også CNC-maskinen mer stiv, noe som reduserer vibrasjoner og forbedrer rutingkvaliteten. EZ Control-operatørgrensesnittet, inkludert som standard, sikrer at bedrifter kan starte ruting med en gang og ha minimalt avbrudd i arbeidsprosesser, mens et tre-akset bevegelseskontrollsystem gir tett kontroll over rutingkvalitet for presisjon og kvalitetsskjæring.

– Vi gleder oss til å demonstrere egenskapene til APEX 3R på FESPA, og vise hvordan automatisering igjen gjøres enkelt med den valgfrie automatiske verktøyveksleren, som gjør det mulig for operatører å gjøre skjæreverktøyskift raskere. Med en fullt programmerbar CNC-kniv som gjør det mulig for brukere å kutte et bredt spekter av materialer som gummi, skum, pakninger og tekstiler, er vi spente på å se hvor raskt og enkelt vi kan bringe våre kunders design til live, avslutter David Preskett.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Summa øker mulighetene med en ny skjæreplotter

Selv om en skjæreplotter kanskje ikke er det mest sexy på skiltmarkedet, er den et uunnværlig verktøy. Summa oppgraderer sin mest populære modell for å gi kundene raskere produksjon og nye muligheter.
summa_SClass3

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi konstatere.
HP-vdx

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small