Digital etikettpresse for litt mindre firmaer

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 4 april 2023
OPPDATERT: 5 april
Label Discovery Panther er en entry-level presse.

Xeikon har nylig lansert en ny etikettpresse, Label Discovery Panther, som er ment å fungere som en inngangsbillett til etikettprodusering for de litt mindre firmaene.

Selv om det er en entry-level presse, må du være forberedt på å betale 250 000 euro hvis du ønsker å få den inn i produksjonen din. Det er fortsatt rundt 100.000 euro lavere enn de billigste digitale pressene i sortimentet. Målgruppen er flexo- eller offset-trykkerier som ennå ikke har investert i inkjet-printere. Mange av dem er allerede kunder i Flint Group, som inkluderer Xeikon, via kjøp av plater og farger. Pressen har en hastighet på 50 meter per minutt.

– Det er et voksende marked for denne typen digital presse. Mange etikettprodusenter trenger ikke å kunne produsere veldig komplekse etiketter, men nøyer seg med fire farger, sier Filip Weymans, visepresident for den globale markedsføringen.

– Vi har fått positiv respons fra bransjen, ikke minst takket være produktiviteten, og vi ser nå etter potensielle kunder som ikke er fornøyd med sin termotrykk-teknologi.

En annen nyhet er SX30000 som ble vist for første gang på Hunkeler Innovations Day, og det er en presse som følger samme idé. Den jobber med en hastighet på 30 meter i minuttet, noe som er betydelig tregere enn andre inkjet-printere på markedet, men samtidig er det en mye rimeligere presse. Denne pressen er imidlertid ikke rettet mot etikettindustrien, den er mer fokusert på å trykke bøker på standard papir.

Tekst: Bo Wallteg

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Konica Minolta premiereviste kjempemaskin for B2+

Konica Minolta hadde premiere på sin nye B2+ UV-inkjetprinter, AccurioJet 60000 under Drupa. De viste også sin nye high chroma-maskin med et utvidet fargerom for virkelig iøynefallende farger.
FotoJet-83-1024x683

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676