Ansetter bærekraftspesialist

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 14 april 2023
OPPDATERT: 17 april
Andrea Vasquez-Pettersen er ansatt som ny bærekraftsspesialist i Canon Norge

Det er mye fokus på bærekraft i alle bransjer for tiden, både på grunn av nasjonale målsettinger såvel som påtrykk utenfra i form av EU-direktiver og ikke minst kundenes ønsker. 

De ulike firmaene løser oppgaven på forskjellig vis. Noen pålegger en eller flere ansatte å sørge for at bærekraftmålene oppfylles, i tillegg til å passe sine opprinnelige gjøremål. Noen ansetter spesielt kvalifiserte personer til å dedikere seg til firmaets målsettinger innen bærekraft.

Hos Canon har de nettopp ansatt Andrea Vasquez-Pettersen (43) til å styrke firmaets satsing. Hun startet i stillingen som bærekraftsspesialist 12. april i år – og kom sist fra jobb hos Rambøll AS.

– Canon bidrar til FNs globale mål for bærekraftig utvikling ved å jobbe aktivt med en rekke identifiserte områder, sier Andrea Vasquez-Pettersen.

– Gjennom ulike initiativ som blant annet omhandler innovativt produktdesign, økt bruk av fornybar energi, forbedret energieffektivitet og mer miljøvennlig transport, er målet å redusere klimabelastningen. I tillegg utvikles også teknologi og prosesser for gjenbruk av maskiner, og bruken av engangsplast i emballasjematerialer reduseres. Det er muligheter for også å engasjere kunder på bærekraft og sirkulær økonomi, fortsetter hun.

– Jeg har lang erfaring innen avfallshåndtering. Det vil si reduksjon, ombruk og gjenvinning. De siste årene har jeg bygget opp mer kompetanse innen sirkulær økonomi. Jeg gleder meg til å vøre med å drive dette arbeidet fremover for Canon ved å engasjere ansatte og ikke minst resten av verdikjeden, sier Vasquez-Pettersen, som rapporterer til Sustainability Manager, Päivi Kahelin.

– Jeg ser frem til at Andrea bringer nye perspektiver og energi til vårt bærekraftsteam og støtter den norske organisasjonen, sier Päivi Kahelin. Hun har den erfaringen og kunnskapen som skal til. Målet med denne stillingen er å skape lokal støtte for bærekraftsspørsmål, som vi kan se øker fra alle forretningsdeler, og videre skape dette området til å være en forretningsmessig fordel i fremtiden, avslutter Kahelin.

Les videre

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Canon vestlandet får ny kundeansvarlig

Jon Larsen overtar etter Terje Eriksen, som etter 16 år som Business Developer og Account Manager i Professional Print teamet hos Canon, nå går over i pensjonisttilværelsen.
jon_larsen_canon

Etter rekordåret: Reklameinvesteringene når nye høyder

Det norske reklamemarkedet hadde en rekordsterk fremgang i 2021, til tross for dette økte den ytterligere i 2022. Det viser fersk årsstatistikk fra det uavhengige instituttet IRM.
Madeleine-Thor-webb

HP vil lede grønn og digital omstilling

Siden HP lanserte sitt vannbaserte lateksblekk for noen år siden har bærekraft vært en viktig ledestjerne, og dette gikk også som en grønn tråd gjennom årets Fespa-stand.
Fespa HP 1

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small