Xeikon fokuserer på veggdekor på FESPA

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 18 april 2023
OPPDATERT: 21 april
Xeikon CX500 tonerpresse er hjertet i en tapetfabrikk som demonstreres på Fespa. Foto: Pressebilde.

Xeikon kommer til Fespa og kommer blant annet til å presentere produksjon av tapeter på løpende bånd fra start til slutt.

Med over 30 forskjellige applikasjoner utstilt på deres stand ønsker Xeikon demonstrere hele kraften i sin digitale printportefølje på Messe München 23.–26. mai 2023.

Tapetfabrikk

Xeikons stand vil være full av digitale printprøver og produkter som dekker hele spekteret av printing, fra markedskommunikasjon, spesialapplikasjoner og interiørdekor, til etiketter og PoP. Den siste utgaven av Xeikons Wall Deco Suite vil gå live for å vise frem digitalprinting på en rekke materialer fra substratpartnerne Ahlstrom og Lahnpaper. Denne inline-løsningen fra start til slutt består av en jumboavruller, en renseenhet og Xeikons CX500 digitalpresse etterfulgt av en vannbasert lakkeringsmodul og en slisse- og avfallsfjerningsenhet før i siste instans en tapet-oppruller.

Hjertet i denne tapetfabrikken, digitalpressen Xeikon CX500 skriver ut i full roterende modus med variable repetisjonslengder, i ekte 1200 dpi oppløsning. På bærekraftsiden tilbyr den ifølge produsenten optimalisert energiforbruk og miljøvennlige tonere som er luktfrie og ikke inneholder skadelige stoffer. Tonerne scorer også høyt for lysfasthet og er i samsvar med en rekke bransjeforskrifter, hevder Xeikon.

Veggdekor

I samarbeid med kunden Färggrossen, som er en av Sveriges største leverandører av maling og tapeter, vil Xeikon-standen ha et nytt interaktivt kioskkonsept som lar kundene velge, tilpasse, visualisere og bestille tapet i butikk.

Samtidig vil en stor funksjonsvegg vise kunsttapet med en unik 3D-leireeffekt designet av veggdekor-spesialist belarteSTUDIO, en annen Xeikon-kunde med en unik designfilosofi.

– Veggdekorasjon er et av de mange segmentene der Xeikon-teknologi utmerker seg. Enten det er for bakgrunnsbilder eller fullskala veggmalerier med individuelle design, mønstre eller bilder, fortsetter bruken av digital teknologi å vokse på grunn av de uendelige mulighetene til å revolusjonere status quo, sier Dimitri Van Gaever.

– Men selvfølgelig går Xeikons oppdrag utover veggdekorasjon. Vi ønsker å vise kunder i alle våre markeder hvordan de kan overvinne utfordringer, utvide omfanget og bevege seg mot helautomatisert produksjon, konkluderer Dimitri Van Gaever.

Les videre

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small